Iată cine sunt oamenii care ne-au impresionat în anul 2018


 
Sergiu BODRUG, primarul de Măgurele, Ungheni
Deși se confruntă cu foarte multe probleme și greutăți, el fiind primarul unui sat mic, cu o populație ce nu ajunge nici măcar la 1000 de locuitori, Sergiu Bodrug a rămas statornic și fidel idealurilor sale. A declarat, dar și a demonstrat că demnitatea e mai presus de orice în lumea aceasta și nu merită să te vinzi pe un ban în plus alocat satului sau pentru un proiect obținut prin mijloace mai puțin oneste.
 
 

 
Stanislav DIACON, student
E încă foarte tânăr, dar a demonstrat că își dorește cu ardoare să se implice în soluționarea problemelor din satul de baștină, Căbăiești. Anume el a venit cu inițiativa de a colecta bani pentru biserica locală. A făcut apel pe rețelele sociale, ca mesajul lui să ajungă și la cei din diasporă. A creat pe Facebook și o pagină, prin care promovează Căbăieștiul, postând istorii despre oamenii din sat, fotografii, mesaje. De ziua lui de naștere a primit un tricou de la prieteni, pe care scrie: Căbăieștiul a ales liderul.

Rareș-Dan ENESCU, consilier județean al Consiliului Județean Prahova
Inițiativa dânsului de a crea tricouri personalizate a fost de nota zece. Pe acele tricouri a scris: ”Și am venit să te salut, fratele meu de peste Prut”, iar pe verso – numele destinatarului. Cu un astfel de tricou s-a ales Sergiu Artene, președintele raionului Călărași, dar și primarii din  Căpriana și Codreanca, Strășeni, precum și președintele raionului Strășeni. Dânsul a declarat pentru ”Expresul” că și-a dorit să facă un cadou de suflet, căci că așa cum  simte el românește, la fel simt și cei cărora le-a oferit tricourile respective.

 
Paulina EȘANU, sportivă din Călărași
Se antrenează la Școala sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași deja de patru ani, iar luptele le practică de la vârsta de opt ani. În primăvara anului 2018, a obținut titlul de campioană europeană la sambo, juniori, obținând medalia de aur la Campionatul European de Sambo rezervat juniorilor și tineretului din Praga, Cehia. Recent, a obținut medalia de bronz la Campionatul mondial de sambo rezervat seniorilor din București și la Campionatul Mondial de Sambo rezervat juniorilor și tineretului din Tibilisi, Georgia.
 

 
Natalia IEPURAȘ, administratoarea
Zonei Economice Libere ”Ungheni-Business”

A muncit, a insistat, nu s-a lăsat bătută și a reușit. A reușit să extindă semnificativ Zona Economică Liberă din Ungheni, căci suprafața pe care o deținea a devenit neîncăpătoare pentru doritorii de a activa aici. Nu a fost simplu deloc, dar prin multă  perseverență a obținut ceea ce și-a dorit. De acum încolo, Zona Economică Liberă ”Ungheni-Business” va activa și la Călărași, și la Nisporeni, și chiar la Soroca. Urmează o nouă etapă: ca terenurile și edificiile să fie valorificate la maximum.
 

Valeria MARCU, elevă
la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni

Numele ei a răsunat de nenumărate ori în anul 2018, de pe diverse scene, la diverse festivaluri și concursuri, inclusiv internaționale. Deși este încă elevă, ea s-a impus ca o adevărată interpretă profesionistă, luptând de la egal la egal cu interpreți mult mai experimentați decât ea și chiar obțințnd trofee după trofee. Cel mai important dintre ele  a fost premiul I, obținut la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică ușoară din România, ”George Grigogiu” de la Brăila. A avut o prestație excepțională și la concursul televizat ”Xfactor” din București.

 
Ștefan SUSAI, publicist și scriitor ieșean
Dragostea pentru satul moldovenesc, pentru tradițiile și istoria acestuia l-a făcut să treacă Prutul și să scoată din anonimat ceea ce aici demult este uitat: mozaicul din stațiile de autobuze, lansând proiectul, întitulat ”Stațiile vieții”. A început cu Sculeniul, după care au urmat zeci de alte sate, unde s-au mai păstrat stațiile de autobuze de odinioară, cu mozacul lor în interior. Călătorește mult prin satele moldovenești în dorința de a imortaliza ceea ce a mai rămas din vremurile demult apuse.
 
 
Evghenii TIHONOV, șeful Direcției Economie,
Agricultură și Dezvoltare Rurală Călărași
Chiar dacă este funcționar public, nu se lasă nici de pasiunea sa cea mare – muzica. Continuă să cânte, fiind chitarist în trupa rock ”Ember Fire” din Călărași, care a fost înființată acum trei ani, la inițiativa lui. Interesant e faptul că nu are studii muzicale, ceea ce nu l-a împiedicat să obțină succese remarcabile în muzică.  În vara lui 2018 a participat pentru prima dată la un festival internațional din România, împărțind scena cu interpreți de renume în lumea rock-ului, cum ar fi legendarul cântăreț australian Dave Evans.
 

 
Vladimir SUSARENCO, primar de Sadova, Călărași
Este primarul care a demonstrat că are coloană vertebrală. Nu s-a lăsat înduplecat nici de stânga, nici de dreapta, el mergând în alegeri ca independent. Independent a și rămas. Sadova este și baștina președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, ceea ce, însă, nu l-a făcut pe Vladimir Susarenco să-i accepte viziunile și dorințele lui. Atunci când a fost cazul, l-a criticat pe șeful statului și a mers chiar împotriva voinței acestuia. Dovadă este și Declarația simbolică de Unire, semnată de consilieri în fața a numeroși localnici.
 

 
Silvia ZAGOREANU, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni
A demonstrat cu prisosință că omul sfințește locul. Interpretă de muzică populară, apreciată mult la Chișinău, a lăsat totuși capitala și a venit la Ungheni, unde a luat frâiele culturii locale. Nu a fost simplu, dar a reușit să schimbe multe în bine la Palatal de cultură de aici, iar numele orașului Ungheni a răsunat și mai des de la posturile de televiziune și radio din Republica Moldova. Turneele pe care le-a organizat pe parcursul anului a readus această instituție acolo unde îi este locul: în prim-plan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *