Guvernul a decis: se va ține cont de gradul managerial la calcularea salariilor conducătorilor instituțiilor de învățământ. Cum comentează decizia Maria Buruiană, cea care și-a exprimat deschis nemulțumirea anterior

Și totuși, conducătorii instituțiilor de învățământ vor primi salarii majorate.
Asta, după ce Guvernul a decis, în ședința din 30 ianuarie, să se ia în calcul și gradul managerial la calcularea salariilor. 
Anterior, mai mulți manageri au declarat că salariile lor, în loc să se majoreze, așa cum s-a promis, au scăzut considerabil,
”Sporul pentru eficiență managerială va fi achitat în funcție de gradul obținut în urma atestărilor profesionale, astfel încât pentru gradul managerial doi acesta va constitui 300 de lei, pentru gradul managerial unu – 600 de lei, iar pentru gradul managerial superior – 1000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip

 
”Toate deficiențele vor fi eliminate. Contabilii trebuie să le spună sincer angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule, iar diferenţa urmează a fi plătită. Mă întristează faptul că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii”, a spus în debutul ședinței premierul Pavel Filip, făcând aluzie astfel și la declarațiile directorului educativ al Liceului ”Gheorghe Asachi” din Ungheni, Maria Buruiană, făcute pentru EXPRESUL și despre care a vorbit, în ultimile zile, majoritatea instituțiilor media din Republica Moldova.
 
Maria Buruiană

 
Fiind solicitată să comenteze această decizie a Guvernului, Maria Buruiană a spus: ”Mă bucur că Guvernul a făcut modificarea respectivă și că vom primi un adaos la salariu pentru gradul managerial. Totodată, vreau să sper că declarațiile pe care le-am făcut anterior nu-mi vor afecta în nici un fel cariera mea de mai departe, căci am de confirmat gradul managerial unu. În plus, va trebui să trec printr-un concurs intern pentru ocuparea de mai departe a funcției de director educative, în care sunt de 20 de ani”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *