Agricultorii și antreprenorii călărășeni au sărbătorit împreună

Călărășenii au găsit o formulă magică de a sărbători două evenimente în unul. Este vorba de Concursul raional ”Cel mai bun antreprenor al anului” și Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare. Sărbătoarea a avut loc pe 22 noiembrie.

Sergiu Artene, președintele raionului Călărași, s-a declarat mândru de stoicismul și perseverența oamenilor de afaceri şi agricultorilor călărășeni care, ”în ciuda tuturor vitregiilor, rezistă, se dezvoltă și aduc plusvaloare economiei raionului și republicii”, vorba dânsului.
Totodată, dânsul și-a exprimat dezamăgirea că Incubatorul de Afaceri din Călăraşi încă nu a ajuns să fie asaltat de tineri dornici de a se lansa în afaceri, chiar dacă facilităţile oferite sunt foarte atractive.
Au fost analizați indicatorii economico-financiari ai întreprinderilor pentru anul precedent. Iar Evghenii Tihonov, şeful Direcţiei Economie, Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a făcut o prezentare a situaţiei mediului de afaceri din raion şi a rezultatelor obţinute în agricultură.
Iar în semn de înaltă apreciere pentru dezvoltarea mediului de afaceri din raion și a agriculturii, dar şi pentru contribuirea la formarea bugetului şi crearea noilor locuri de muncă, s-au oferit 25 de diplome la diferite categorii. ”Antreprenorilor – cifre de afaceri cât mai mari, iar agricultorilor – condiţii meteo cât mai bune!”, le-a urat celor prezenți vicepreşedintele raionului, Nicolae Rozembac.
Fiindu-i bine cunoscut mediul de afaceri, dânsul a vorbit și despre probleme, dar și despre realizări, încurajând, în special tinerii, să persevereze în domeniile respective.
Cei prezenţi la eveniment au declarat că astfel de întâlniri între adminitraţia raionului şi mediul de afaceri este un bun prilej pentru comunicare şi schimb de experienţă.
Pentru a le face ziua și mai frumoasă, au venit cu un spectacol micuţii de la grădiniţa ”Guguţă” din Călăraşi, care, la final, au fost răsplătiţi cu dulciuri şi fructe aduse cu generozitate de agricultorii veniţi la sărbătoare.
Autor: Doina Harea
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să păstrăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *