Locuri vacante pentru medicii de familie care vor să obțină certificatul de liberă practică

Conform Registrului național al practicilor medicului de familie, în raionul Ungheni sunt patru posturi vacante: câte unul – la Bumbăta, pentru o populație de 1955 de persoane, la Pîrlița – pentru 1686 de persoane;  în satul Cornești – pentru 2010 persoane. Există un post vacant și în zona Culei, pentru satele Drujba (cu 606 de locuitori), Hîrcești (556 locuitori), Mînzătești (396 locuitori) și Veverița (111 locuitori).
Posturi vacante există și în raionul Nisporeni, șase la număr, deși acest raion este de aproape două ori mai mic decât Ungheniul. Astfel, medicii de familie pot să-și aleagă pentru libera practică satele: Călimănești (1200 de locuitori), Șișcani plus Odaia și Drojdieni (1934+157+452), Vulcănești (1271 de locuitori), Bursuc (1347), Bolțun (1180), Bălăurești (2021 locuitori).
Un singur post vacant există în raionul Călărași, în cel mai mare sat de acolo, Sipoteni, pentru un sector cu o populație de 1370 de persoane.
Medicii de familie au la dispoziție zece zile ca să-și depună dosarele pentru pentru obținerea certificatului de titular al liberei practici. Acestea ar trebui să conțină: cererea de atribuire a practicii medicului de familie cu indicarea localităăilor unde dorește să practice; copiile actului de identitate; ale actelor ce autorizează exercitarea profesiei de medic de familie; certificatul medical ce confirmă că solicitantul este apt pentru exercitarea profesiunii; declarația pe proprie răspundere că nu cade sub incidența restricțiilor și incompatibilităților prevăzute de Lege; CV-ul.
Termenul de depunere a documentelor este 18 noiembrie.
Medicii vor primi în gestiune un sector teritorial delimitat din cele menționate în Registrul național al practicilor medicului de familie. Finanțările vor fi oferite în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *