Liniște la bloc. Fără bormașină de la ora șase seara până la opt dimineața

S-a terminat cu gălăgia în blocurile locative după ora 18.00 și până la opt dimineața.
Cei ce vor încerca, în acest interval de timp, să facă lucrări de reparație, însoțite de zgomot, vor fi pedepsiți.
A fost modificat  articolul 357 din Codul contravențional – ”Tulburarea liniştii”. Legiuitorii l-au  completat cu noi prevederi, care stabilesc amenzi atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.
Potrivit noilor reguli, persoanele fizice care vor produce zgomot de la ora 18 seara până la ora 8 dimineața, prin efectuarea unor lucrări de reconstrucții în încăperile din blocurile locative, vor fi sancţionate, începând cu 9 decembrie, cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale,  adică de la 600 la 1500 de lei.
În cazul persoanelor juridice, amenda pentru acest tip de contravenție va fi de la 60 la 90 de unităţi convenţionale, ceea ce înseamnă 3000 – 4500 de lei.
Până în prezent, Codul Contravențional stabilea amenzi doar pentru tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22.00 seara până la ora 7.00 dimineața, inclusiv prin ”cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare”. Amenda, pentru persoana fizică, e între 450 și 900 de lei, iar pentru persoanele juridicie –  și de la 3000 la 4500 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *