FOTO | Gheorghe Petic va fi judecat la Orhei. Procuratura Generală se teme că el ar putea influența judecătorii din Ungheni

Săptămâna trecută, prietenii și colegii lui Gheorghe Petic, liderul Platformei ”Dreptate și Adevăr” din Ungheni, învinuit de viol, anunțau că astăzi, 19 noiembrie, va avea loc, la judecătoria diun Ungheni, ședința de judecată pe cauz aintentată acestuia.
Între timp, Procuratura Generală a cerut, iar Curtea Supremă de Justiție a acceptat strămutarea examinării cauzei penale pe numele lui Gheorghe Petic de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Orhei, sediul Central, scrie zdg.
Procurorii și-au argumentat solicitarea prin faptul că Gheorghe Petic a ocupat în ultimii 8 ani până la concedierea sa, în luna mai 2016, funcţii importante în organele de drept din Ungheni, printre care: şef catedră şi şef adjunct al Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră, iar în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu a interacţionat cu reprezentanţi ai altor organe de drept, inclusiv ai autorităţii judecătoreşti.
La 15 noiembrie, Igor Popa, în rol de procuror general interimar (pe perioada absenței lui Eduard Harunjen), a înaintat o cerere de strămutare a judecării cauzei penale privind învinuirea lui Gheorghe Petic de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 171 alin. (1) Cod penal, de la Judecătoria Ungheni, sediul central, la o altă instanţă egală în grad, pentru examinarea acesteia în fond.
Curtea Supremă de Justiție a dispus: „Pentru a exclude existenţa circumstanţelor care ar putea pune la îndoială rezonabilă imparţialitatea judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul central, la examinarea cauzei penale privindu-l pe Petic Gheorghe învinuit de săvârşirea infracţiunii de viol, precum şi în vederea evitării procedurii de soluţionare a unor eventuale cereri de abţinere din partea judecătorilor instanţei, situaţie ce ar influenţa promptitudinea judecării pe fond a dosarului, Colegiul penal conchide, că aceste circumstanţe cad sub incidenţa instituţiei strămutării şi pentru soluţionarea rapidă, obiectivă şi imparţială a cauzei vizate este necesară strămutarea pentru soluționare în altă instanţă egală în grad”.
Reamintim că Gheorghe Petic a fost reținut în după-amiaza zilei de 12 octombrie, după ce o femeie din Ungheni a anunțat Centrul Unic 112 precum că ar fi fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu.
Gheorghe Petic neagă orice acuzații și susține că este vorba de un dosar politic.
Gheorghe Petic este liderul  s-a remarcat, în ultima perioadă, prin numeroase acuzații, inclusiv contrabanda cu țigări, în adresa mai multor factori de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.
Vedeți imagini din activitatea lui Gheorghe Petic din acest an






📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

  • Farà cuvinte, scuzati da chiti violentatori care intradevar au violentat femei, nui luati in seama deloc? insa Gheorghe Petic este nevinovat( cu totii stim ) il pedepsiti asa tare, si schimbati locul judecatiei permanent, judecatii pe potlogarii care distrug tara asta atit de frumoasa dar nenorocoasa, jos potlogarii care o distrug.

    Reply
  • Locul unde va fi judecat contează mai puțin, importante sînt probele ce au fost acumulate, iar dacă este vinovat să facă pușcărie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *