Doi costuleneni s-au aliniat la start. Pentru alegerile parlamentare

Octavian Țîcu și Igor Munteanu la Ungheni
Octavian Țîcu și Igor Munteanu la Ungheni

Octavian Țîcu și Igor Munteanu la Ungheni
Octavian Țîcu și Igor Munteanu la Ungheni

Octavian Țîcu și Igor Munteanu, ambii originari din satul Costuleni, raionul Ungheni, vor candida din partea blocului ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019.
Anunțul a fost făcut de către Andrei Năstase, președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr (DA) în  cadrul unei emisiuni de televiziune.
Dânsul a menționat că ambii reprezintă societatea civilă și că și-au asumat ”acest risc”. Andrei Năstase nu a spus în ce circumscripții vor candida cei doi, dar a precizat că se va ține cont de „profilul lor” și locul unde s-au născut.
Se vehiculează că Octavian Țîcu ar putea să candideze în circumscripția  Ungheni, iar Igor Munteanu – Călărași, care cuprinde și o zonă importantă din raionul Ungheni.
Reamintim că Octavian Țîcu a fost ministru al  Tineretului și Sportului din Republicii Moldova între 26 februarie – 30 mai 2013, fiind înaintat și susținut de Partidul Liberal. În anul 2015, s-a alăturat grupului de inițiativă de formare a Partidului Popular European din Moldova. La alegerile locale din 14 iunie 2015 a fost ales în funcția de consilier raional în Ungheni din partea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, iar la două luni de la alegerea sa în Consiliul Raional Ungheni,  pe 20 august, dânsul a anunțat că părăsește formațiunea respectivă și și-a depus mandatul.
În prezent, este  este cercetător-coordonator la Institutul de Istorie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei; conferenţiar universitar la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității de Stat din Moldova.
Igor Munteanu nu a fost membru vreunui partid politic. În perioada 2010-2015, dânsul a fost ambasador al Parlamentului European în Statele Unite ale Americii (septembrie 2010 – iunie 2015), Canada (februarie 2011 – martie 2013) și Mexic (2010-2015).
În prezent, este președintele Consiliului de administrație al IDIS (Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale) ”Viitorul”. Doctor în drept public.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *