O alee din Ungheni va fi numită ”Cluj Napoca”

Aleea centrală
Aleea centrală

De aici începe aleea centrală
De aici începe aleea centrală

Aleea principală din parcul central din Ungheni va purta numele Cluj Napoca. Declarația a fost făcută pentru ”Expresul” de către primarul Alexandru Ambros.
Dânsul a explicat și de ce: ”Pentru că această alee va fi amenajată, grație suportului financiar oferit de primăria din Cluj Napoca”. Este vorba de 100 de mii de euro, bani ce vor fi utilizați și pentru construirea teatrului de vară din Ungheni, dar și pentru amenajarea împrejurimilor.
Aleea centrală
Aleea centrală

De-a lungul aleii principale, încă neamenajată, au fost instalate sculpturi realizate recent de sculptori cu renume, în cadrul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră din Ungheni „Istorie, cultură și civilizație românească”.
Anterior, un alt colțișor din parcul central, Orășelul copiilor, construit de asemenea cu suportul financiar al primăriei Cluj Napoca și inaugurat în vara anului curent, a fost numit ”Micul Cluj”.
Orășelul copiilor ”Micul Cluj”
Orășelul copiilor ”Micul Cluj”

Reamintim că în noiembrie 2016, a fost semnat Acordul de înfrățire între Ungheni și Cluj Napoca. La mai puțin de un an de la acest eveniment, în septembrie 2017, este semnat deja primul Acord de Finanțare dintre Primăria municipiului Cluj-Napoca și Primăria municipiului Ungheni a Subproiectului Orășelul copiilor „Micul Cluj” din cadrul Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa a II-a.
În septembrie 2018, este semnat un nou Acord de Finanțare dintre cele două primării – a Subproiectului „Teatrul de vară” din cadrul Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa a III-a.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *