Mirosul toamnei s-a simțit și la Călărași

O toamnă cu adevărat de aur a fost și la Călărași.
Duminică, 14 octombrie, în scuarul primăriei a fost mare forfotă. Dis de dimineață participanții au început să își amenajeze pavilioanele căci la ora 10.00 se dădea startul celei de-a noua ediții a sărbătorii ”Toamna de aur 2018”.

În acesta an au participat 18 primării din cele 28 și circa 20 de meșteri populari din întreg raionul.
Ca și în fiecare an, sărbătoarea a început cu un alai ce a pornit de la biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”. Acest alai a atras privirile trecătorilor stârnind o mare admirație și curiozitate. Ajunși în scuarul primăriei orașului Călărași, pe scenă au urcat atât gazdele cât și oaspeții, pentru a le ura tuturor o sărbătoare frumoasă și cât mai reușită.
Iar oaspeții de onoare au venit din județele Gorj, Prahova și Călărași, România, din Ucraina și Belarus.
Iar după tradiționala parte festivă, a fost prezentat și un concert inedit, susținut de artiști călărășeni și prahoveni.
Pentru al doilea an consecutiv, a fost aleasă ”Regina Toamnei”. În acest an, coroana a obținut-o o domniță de 15 ani din Onișcani, Serafima Morari. De menționat că acest concurs se desfășoară o dată la doi ani, la inițiativa președintelui raionului Călărași, Sergiu Artene.
Nu a fost, însă, unicul concurs. Primăria Vărzăreștii Noi, dar și Întreprinderea pentru Silvicultură Călărași, au obținut locul I pentru cele mai amenjate pavilioane.
Totodată cei mai buni producători de vinuri albe, roșii, rose și tinere de casă și-au primit premiile bine meritate. ”Sărbătoarea a fost reușită. Și timpul a ținut cu noi. Într-un cuvânt aș putea spune că a fost: Extraordinar!”, a subliniat Gheorghe Iosob, secretarul Consiliului raional Călărași.
Sărbătoarea s-a încheiat cu o horă.
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey” border=”noir”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul autorului! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ).[/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *