La ”Casa părintească” din Palanca vor să reînvie țesutul tradițional
Un nou proiect pentru călărășeni. Pe 13 septembrie, la Muzeul “Casa Părintească” din Palanca a fost semnat un acord de cooperare între instituția respectivă și Centrul de cooperare transfrontalieră Peipsi din Estonia, pentru implementarea unui proiect ce se arată foarte interesant și important – ”Dezvoltarea spiritului antreprenorial de artizanat pentru femei în regiunea Călărași”.
Perioada de implementare a acestuia este de 15 luni și va dura până în noiembrie 2019.
Potrivit Tatianei Popa, directoarea Muzeului ”Casa Părintească”, sunt preconizate mai multe activități, menite să dezvolte spiritul antreprenorial de artizanat la femeile călărășene.
”Vor si organizate și desfășurate cursuri în domeniul tapiseriei, țesutului celebrului covor în bumbi, fiind utilizate noile tehnologii în broderia tradițională și tapiserie. De asemenea, ne propunem revitalizarea la Călărași a țesutului tradițional, la stativele orizontale și războiul vertical”, a explicat dânsa.
La final, 20 de femei vor absolvi cursurile de instruire și vor primi diplome de calificare.
Totodată, în această perioadă, muzeul va participa la târguri de vară, va organiza master-class-uri, ateliere, activități de marketing și prezentare a produsului artizanal.
Acest proiect prevede și editarea unui ghid cu genericul “Meșterițele din Călărași”, dar și realizarea unui videoclip “Tezaurul călărășean”.
Acordul final al proiectului respectiv va fi organizarea unui târg în Estonia, la care vor participa cele mai active cinci femei din Călărași.
Lasă un răspuns