De ziua pedagogului. Cui îi datorăm succesele și realizările. Ce spun foști elevi din Călărași

Mihail Agafița
Mihail Agafița

Mihail Agafița, prim dirijor și director artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, orginar din orașul Călărași
Întâi de toate, i-aș mulțumi profesorului meu de vioară, Dumitru Haisan. El este cel care m-a adus pe calea muzicii și, datorită lui, am îndrăgit-o. Din păcate, dânsul nu mai este printre noi ca să îi transmit toată recunoștința mea.
Tuturor pedagogilor le doresc multă răbdare, multă inspirație și creativitate în munca pe care o desfășoară zi de zi.
 
 
Vlad Burlea
Vlad Burlea

Vlad Burlea, compozitor, originar din Bravicea, Călărăși
Dacă e să vorbim de școala generală din Bravicea, și acum îmi amintesc de învățătoarea mea Alexandra Gurschi. Era o doamnă cultă, îngrijită, atentă cu fiecare.
De la Colegiul de muzică ”Ștefan Neaga” îmi aduc aminte de profesorii: Tatiana Lupan și Pavel Rusu, de șeful de catedră, Loghin Țurcanu, care s-au implicat direct în formarea mea, ca mai apoi să devenim și prieteni apropiați.
Ar trebui să-i mulțumesc și compozitorului Gheorghe Mustea. Datorită lui, nu am abandonat compoziția muzicală. Acum suntem buni prieteni și colegi.
Deși timpurile nu sunt cele mai favorabile pentru pedagogie și se conturează o criză clară, le doresc tuturor să aibă răbdare și speranța că toate vor reveni pe un făgaș normal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *