Câteva biserici din Călărași și-au găsit ”frații” peste Prut

După sate, comune, orașe, iată că și bisericile au început să se înfrățească.  Recent, biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Călărași s-a înfrățit cu biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Iași, România. ”Pentru o bună colaborare”, a accentuat Dumitru Rusu, parohul bisericii ”Sfânta Cuv. Parascheva” din Călărași.

Fiind întrebat cui aparține ideea de înfrățire, preotul a zis: ”De sus”, făcând referire la Mitropolia Basarabiei, din care face parte și biserica respectivă. ”Nu ne-a impus nimeni, am fost întrebați dacă ne dorim o înfrățire cu bisericile de peste Prut și am acceptat, că doar suntem frați, nu?”, a explicat parohul.
De fapt, un astfel de protocol există și între Mitropolia Basarabiei și Mitropolia Moldovei și Bucovinei din Iași. Iar existența unui astfel de protocol, potrivit parohului Dumitru Rusu ar ajuta la implementarea proiectelor de ordin social și cultural.
Protocolul de înfrățire a fost semnat la Iași. De fapt, un protocol de înfrățire a fost semnat și de alte cinci biserici din raionul Călărași. Este vorba de trei parohii din orașul Călărași și parohiile din Sadova, Săseni și Dereneu. Toate fac parte din Mitropolia Basarabiei. ”Sunt mândru că fac parte din Mitropolia Basarabiei, pentru că nu sunt taxat și implementăm diferite proiecte de menire socială dar și avem suport din partea lor”, a subliniat parohul.
În urma semnării protocolului de înfrățire, parohul Dumitru Rusu speră că va avea ajutor din partea parohiei ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” să amenajeze o bibliotecă în cadrul parohiei unde activează de când aceasta a fost deschisă, adică de șase ani. ”Urmează ca în scurt timp să ne viziteze și atunci vom pune la punct toate detaliile”, a mai adăugat parohul Dumitru Rusu.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *