De ziua lor, silvicultorii călărășeni au înregistrat succese remarcabile. Vezi care sunt acestea
Și în acest an, Anastasia Ciobanu, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Hîrjauca a demonstrat că este omul potrivit la locul potrivit. Pe 7 septembrie, dânsa a participat la concursul național ”Cel mai bun pădurar”, alături de alți 26 colegi-pădurari din republică și demonstrând cunoștințe și profesionalism, a reușit să se claseze pe locul II. Acest succes l-a oținut după ce în 2013 a fost declarată ”cel mai bun pădurar din Republica Moldova”, iar în 2017 s-a clasat pe locul III la același concurs.
Acest nou succes și l-a înscris în preajma Zilei lucrătorului din Silvicultură, aflată în acest an la cea de-a 23-a aniversare. În acest an ziua profesională a silvicultorului se sărbătorește pe 15 septembrie.
Iar Întreprinderea de Stat ”Întreprinderea pentru Silvicultură din Călărași” va întâmpina în acest an sărbătoarea profesională cu noi succese și realizări în domeniul silviculturii. ”Lucrătorii din întreprindere sunt cei care asigură paza, protecția, regenerarea îngrijirea și conducerea pădurilor din raionul Călărași, realizează una din cele mai importante și benefice sarcini, care per ansamblu se numește ocrotirea pădurii”, a declarat pentru ”Expresul”, Ștefan Deleanu, șeful Întreprinderii pentru Silvicultură din Călărași.
Așadar, potrivit lui, silvicultorii din întreprindere asigură paza și gestionarea a peste 20 mii hectare de păduri. În acest an, în cadrul întreprinderii sau efectuat diverse lucrării silvice: regenerarea pădurii pe o suprafață de 141 ha, îngrijirea culturilor silvice pe o suprafață de 1200 ha, creșterea materialului săditor de reproducere în cantitate de 500 mii bucăți care va fi utilizat pentru necesitățile proprii a înrtreprinderii și va fi pus la dispoziția instituțiilor din raion pentru înverzirea teritoriului. Totodată, au fost efectuate tăieri de îngrijire și conducere a arboretelor pe o suprafață de 1560 ha recoltându-se 25800 m3 de lemn, aceste măsuri fiind strict necesare pentru dezvoltarea arboretelor în creștere și ridicarea productivității și calității pădurilor care îndeplinesc un rol important de protecție a mediului înconjurător.
”Acestea, dar și alte succese au fost atinse datorită unei discipline exemplare și a muncii sârguincioase depuse de către angajații întreprinderii”, a conchis Ștefan Deleanu, dorindu-le totodată colegilor succese grandioase și răbdare în munca pe care o fac.
Lasă un răspuns