Călărășeni în Germania, la Festivalul prunei

O delegație din Călărași a mers, la început de septembrie, la mii de kilometri distanță, pentru a participa la… Festivalul prunei. ”Zwetschgenfest” – așa îl numesc nemții, căci acel festival s-a desfășurat în orașul german Buhl, care este înfrățit cu Călărașiul de mai bine de 25 de ani.

”Acest eveniment a fost desfășurat la cel mai înalt nivel, datorită muncii autorităților locale, de comun cu cetățenii orașului, sub sloganul “Cu toții suntem într-o barcă”, demonstrând oaspeților că sunt o comunitate unită, prietenoasă și tolerantă”, a postat, ulterior, pe pagina sa de facebook, președintele raionului Călărași, Sergiu Artene.
Nu doar de prune și spectacole a avut parte  delegația din Călărași. Potrivit lui Sergiu Artene, pentru prima dată în istoria colaborării cu partenerii din Germania, delegația a fost invitată la reședința administratorului regional, Jurgen Bauerle, în orașul Rastatt. Aici au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care  dotarea spitalului raional din Călărași și a Azilului pentru persoanele în etate cu paturi multifuncționale.
S-a discutat și despre proiectul “Îmbunătățirea protecției civile în raionul Călărași prin consolidarea echipelor de pompieri-voluntari din comunele Onișcani și Sipoteni”, care a fost realizat cu sprijinul partenerilor germane. S-a decis extinderea rețelei de posturi de pompieri-voluntari la Bravicea și Pîrjolteni.
Totodată, în discuție a fost pus și un alt proiect social important pentru călărășeni, privind crearea centrului comunitar și sprijinul pentru Azilul persoanelor în etate.
”La discuții a participat și conducerea Societății filantropice “Pro Humanitate” cu care colaborăm de mai mulți ani. Aceștia și-au exprimat disponibilitatea de a aloca mijloace financiare pentru realizarea proiectului”, a declarat, la întoarcere, Nicolae Melnic, primarul de Călărași.
La Buhl au avut loc discuții și cu referire la aspecte economice, privind eventualele oportunități investiționale în Subzona Economică Liberă din Călărași. În acest sens, delegația călărășeană a avut o întâlnire cu un potențial investitor, care se ocupă cu producerea detaliilor (cablaje) și a altor piese aferente industriei automotive.
Autoritățile călărășene speră că discuțiile vor avea continuitate și se vor materialize în acțiuni concrete.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *