Ambasadorul României – cetățean de onoare al comunei Sipoteni din Călărași

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a devenit cetățean de onoare al celui mai mare sat din raionul Călărași – Sipoteni.
Titlul respectiv i-a fost conferit pe 13 septembrie, cu ocazia inaugurării grădiniței din localitate, ”Prichindel”, care a fost renovată din banii Guvernului României. Este vorba de 9,3 milioane de lei.
În aceeași zi, alte două persoane au primit titlul de cetățean de onoare al comunei Sipoteni:
Mircea Eșanu, director executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, și Ruslan Vdovicenco, sipotenean stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii.
”Bineînțeles că toți trei merită titlul respectiv, pentru că fiecare în parte a avut și are meritul său în dezvoltarea localității nostre”, a subliniat Vasile Rață, primarul de Sipoteni.
Per total, Sipoteniul are, la ora actuală, nouă cetățeni de onoare. Anterior, acest titlu i-a fost conferit lui Hans Kohler, președintele organizației ”Moldova Project” din Austria, care a contribuit la deschiderea serviciului de pompieri voluntari de la Sipoteni.
Tot cetățean de onoare al comunei Sipoteni este Vasile Zaharia, angajat al Direcției Situații Excepționale Chișinău, dar și patru sipoteneni: Ilie Rău, președinte al raionului Călărași în perioada 2008 – 2015; Ștefan Chitoroagă, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în anii 2009 – 2013; Nicolae Chitoroagă, profesor de fizică la liceul din sat, Ion Trifan, muzicant.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *