Ședințele consiliului local Dereneu sunt boicotate de consilierii PDM

Supraveghere maximă pe teritoriul satului Dereneu. Autoritățile locale vor să instaleze un sistem de supraveghere video pe teritoriul satului, în special la instituțiile de menire socială.
”Ne-am propus să instalăm camera de supraveghere video la grădiniță, primărie, stația auto, casa de cultură, adică în cele mai aglomerate locuri”, ne spune primarul Elena Oaserele. În total ar fi 12 camere de supraveghere video. Important este că fiecare instituție își va achiziționa camerele de supraveghere video din bugetul propriu. ”Nu sunt atât de mulți bani, important este ca această chestiune să fie examinată și aprobată”, a mai adăugat primarul.
Însă aici, potrivit dânsei, nici această chestiune, dar nici celalalte 12 trecute în ordinea de zi nu pot fi examinate, pentru că ședințele sunt boicotate de către consilierii Partidului Democrat. Iar din lipsă de cvorum aceste chestiuni nu pot fi examinate.”Deja a patra ședință a fost boicotată. Cu părere de rău nu a fost posibil de a executa circulara Direcției Finanțe Călărași, fapt pentru care vor avea de suferit transferurile cu destinație specială de la gradinița de copii, deasemenea și transferurile cu destinație generală de la bugetul de stat către bugetul local vor fi suspendate. Doar noi avem de pierdut, nu altcineva”, a declarat primarul.
Iar motivul pentru care acești patru consilieri boicotează ședințele consiliului local, potrivit primarului, este faptul că nu este introdusă în ordinea de zi cererea lor de a li se oferi indemnizația unică la expirarea mandatului. ”Oare cum este posibil așa ceva, dacă mandatul încă nu a expirat? Cum se poate să te folosești de statutul care ți l-a încredințat cetățenii pentru interesul personal? Oare merită aceștia majorarea îndemnizației pentru participare la ședința ordinară cu 300 lei și extraordinară cu 400 lei precum ei cer?”, se înteabă Elena Oaserele.
Răspunsul vine de la unul dintre acești consilieri, Nicolae Spânu. ”Noi boicotăm ședința din considerentul că doamna primar își pune în ordinea de zi doar întrebări personale, mai puțin ale satului. Plus la aceasta, noi ne cerem indemnizația de consilier de la sfârșitule mandatului anterior. Plus la aceasta, cei 40 de lei pe care mi-i dă pentru o ședință nu îmi ajunge nici să mă deplasez de la Bularda, localitatea în care trăiesc, la Dereneu”, ne-a explicat consilierul, care se află déjà la al cincilea mandat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *