Orașul Călărași va avea iluminat stradal la standarde europene

Pe 18 iulie, la Călărași s-a desfășurat prima ședință a comitetului director al proiectului de eficiență energetică ”Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”.

”Comitetul director reprezintă un grup de lucru, constituit pe lângă Consiliul orășenesc, pentru implementarea și monitorizarea într-un mod transparent a proiectului nostru”, a explicat Cristina Smolenschi, coordonatoarea de proiect din cadrul primăriei orașului Călărași, după care a adăugat: ”Sper mult ca activitatea acestuia să devină o bună practică ce ar putea fi aplicată și la celelalte proiecte din comunitate”.
Comitetul director al proiectului va fi condus de viceprimarul de Călărași, Victor Ambroci.
”În calitate de președinte, voi face tot posibilul ca lucrările să fie realizate calitativ și la timp. Ne dorim foarte mult că cetățenii orașului să se bucure, în cel mai scurt timp, de iluminare stradală la standarde europene”, a declarat dânsul, precizând, totodată: ”Doar în așa fel vom putea contribui la eficientizarea sistemului de iluminat public şi la economisirea resurselor financiare”. Apropo, constituirea acestui comitet director reprezintă o etapă semnificativă în implementarea proiectului. ”Prin intermediul acestui mecanism sperăm ca implicarea comunității în realizarea obiectivelor proiectului să devină mai dinamică și mai responsabilă”, a explicat managerul proiectului, Liubomir Chiriac.
Reamintim că Proiectul „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima codrilor” este implementat de Primăria Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul” și presupune instalarea unei rețele de iluminat de 21 de kilometri, precum și iluminarea arhitecturală a două clădiri publice.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *