După 150 de ani au început lucrări de renovare în parcul de la Milești

În fotografie: Intrarea în parcul din Milești Foto din arhiva redacției

De câteva săptămâni, în vestitul odinioară parc de la Milești e mare agitație. Aici sunt în toi lucrările de reparație și reamenajare.

În fotografie: Intrarea în parcul din Milești
Foto din arhiva redacției

Potrivit primarului Radu Vîrlan, vor fi pavate aleile, cu o suprafață totală de circa 3000 de metri pătrați.Apoi, în toamnă, vor fi schimbate băncile și coșurile de gunoi.
”Parcul are 150 de ani și nimic nu s-a investit în el în aceatsă perioadă. E păcat că se distruge”, a subliniat primarul, după care a adăugat: ”Parcul din Milești este o atracție turistică, este mândria localității noastre. De aceea ne-am gândit că ar fi bine să începem renovarea lui, iar primele lucrări sunt construcția aleilor. Vor urma și altele”.
De notat că valoarea totală a lucrărilor de amenajarea a parcului respectiv este de circa 1 milion 700 mii lei, bani oferiți de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.
Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. În prezent, face parte din Rezervația peisagistică ”Cazimir-Milești” și reprezintă un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.
Localnicii vorbesc cu mândrie de parcul lor, mai ales că aici vei găsi specii rare de arbori și arbuști. O mândrie aparte o au pentru cei doi arbori de Ginkgo Biloba, care au peste 150 de ani și sunt supranumiți de oameni ”Adam și Eva” (mascul şi femelă).
Renovarea parcului are loc în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din regiunea Centru”. Proiectul respective mai prevede construcția unui Centru sportiv la  Nisporeni și renovarea unei mănăstiri. Costul total al proiectului constituie circa 80 mln de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *