Ajutor financiar pentru rezidenții Incubatorului de Afaceri din Călărași

Rezidenții Incubatorului de afaceri din Călărași vor primi câte 60 mii lei pe întreaga perioadă de incubare. Acest împrumut este parte a Fondului de Rulment pentru facilitarea accesului la finanțare a antreprenorilor rezidenți, sub formă de împrumut preferențial, fără dobânzi și comisioane. De acest fond vor beneficia și Incubatoarele de Afaceri din Cahul și Cimișlia, toate fiind membre ale Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM). Decizia a fost aprobată recent în cadrul unei ședințe de lucru a Consiliului Consultativ al RIAM.
Notă: Fondul de Rulment este un instrument de dezvoltare a antreprenorilor – rezidenți, de care beneficiază toate Incubatoarele de Afaceri, membre RIAM.
Totodată, în fiecare Incubator de Afaceri va fi creat și un Centru de Consultanță și Asistență în Afaceri. ”Centrele de Consultanță și Asistență în Afaceri din incubatoare vor oferi servicii de consultanță privind inițierea, dezvoltarea și extinderea afacerii. Acestea vor oferi informații cu privire la programele de stat pentru sectorul IMM și sursele de finanțare existente în funcție de profilul activității, de asemenea, vor oferi asistență specializată la întocmirea planurilor de afaceri și a strategiilor pentru start-up, dar și consolidarea și dezvoltarea afacerilor existente”, a declarat Petru Gurgurov, director general interimar ODIMM, se arată într-un comunicat al RIAM.
Contactat telefonic de câteva ori, Andrei Streșină, administratorul Inscubatorului de Afaceri din Călărași nu a răsuns la telefon pentru a ne oferi o declarație.
De menționat că Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată de către ODIMM în 2013 și aceasta include 11 incubatoare de afaceri din republică, printre care și cele de la Călărași și Nisporeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *