Tabăra de la biblioteca ”Grigore Vieru” s-a finalizat. Copiii au promis că vor veni și la anul viitor

Cele trei ture ale Taberei de odihnă și agrement, organizate de biblioteca publică raională ”Grigore Vieru” din Călărași, au luat sfârșit.

Potrivit directoarei Galinei Agafița, de luni până vineri, timp de trei ore pe zi, copiii au avut parte de activități interesante și productive, iar bibliotecarii de aici au făcut tot posibilul ca ei să nu s eplictisească.
”Au citit, au lucrat cu plastilina, au confecţionat obiecte din hârtie „Origami”, brăţări din mărgelușe. Au particiat la ateliere de reciclare creativă, au vizitat muzeul, au făcut sport, au învățat cum să-și păstreze sănătatea sau cum să se comporte pe stradă”, a precizat directoarea.
În această perioadă, la bibliotecă au venit diverși specialiști, pentru a sta de vorbă cu copiii. Spre exemplu, ora sănătăţii, cu tema ”Îngrijirea cavităţii bucale”, a avut-o ca invitată pe Elena Cuza, medic la Centrul Prietenos Tinerilor ”Vita-Longa” din Călărași.  Despre securitatea în traficul rutier le-au vorbit copiilor chiar angajații Inspectoratului de Poliţie. În atelierul de reciclare creativă, copiii au fost ghidaţi de Efimia Luca, conducătoarea cercului de creație ”Fantezie” de la Muzeul din Călărași.
Pe 13 iulie, tabăra și-a încheiat activitatea. Cei peste 100 de copii care au frecventat-o au declarat în unison că le-a plăcut și că ar mai veni la o astfel de tabără.  ”Trebuie să ne gândim de pea cum la un program și mai divers, ca ei să nu se plictisească”, a subliniat Galina Agafița.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *