Moștenitorii nisporeneni au adus din nou trofeul tocmai din Polonia

Ansamblul de muzică și dans popular „Moștenitorii” din Nisporeni, condus de Ion Dimitriu, a repurtat o nouă victorie.
Chiar recent, în perioada 23-30 iunie, a participat la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului internațional de creație a tinerilor ”Folkowe Inspiracje” din Zalecze Wielki, Polonia, la categoria de vârstă 12-16 ani. Au participat și au câștigat premiul mare.
De notat că la acest festival au participat tineri  talentați din Belarus, Kazahstan, Polonia, Rusia, Ucraina și Republica Moldova.
Deși au avut concurenți foarte buni, ”Moștenitorii” au reușit să impresioneze juriul și să câștige marele premiu.
”Cu doi ani în urmă, am mai fost la ei și ne-am întors tot cu premiul mare. Se pare că celor din Polonia le place muzica și dansul nostru. Ne mândrim cu aceste realizări, căci sunt rodul muncii noastre. Ne mândrim că reprezentăm țara cu succes”, a declarat Ion Dimitriu pentru ”Expresul”. Potrivit dânsului, participarea la orice festival, dar mai ales, internațional, este foarte importantă și benefică.
”Copiii preiau tot ce e mai bun de la semenii lor din alte țări. Se împrietenesc și această legătură o duc peste ani, ceea ce înseamnă, de fapt, și o legătură mai strânsă între popoare și cultură”, a explicat conducătorul ansamblului.
În această vară, ansamblul ”Moștenitorii” va merge și în Turcia, unde va participa la un festival internațional.
În toamnă, se planifică o nouă deplasare. De data aceasta, în Macedonia și Franța. O parte din cheltuielile de drum vor fi suportate de părinți, iar alta – de autoritățile raionale.
Autor: Mariana Gasnaș


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *