BAC 2018. Vedeți care sunt rezultatele candidaților călărășeni

La Călărași, dintre cele patru licee, cea mai mare rată de promovabilitate la sesiunea de bază a examenelor de bacalaureat este de 95,56% și o înregistrează liceul ”Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași. Din cei 45 de candidați, 43 au fost promovați. Aici s-a înregistrat și cea mai mare medie la examene – de 7.44.
Pe locul doi se află liceul teoretic din Sipoteni, unde rata de promovare este de 89,29%. Din 28 candidați, au fost promovați – 25, media examenelor fiind de 6,67. Liceul ”Vasile Alecsandri” are o rată de promovabilitate de 82,98%, din cei 47 candidați, 39 au fost promovați. Iar după media examamenelor, acesta se află pe ultimul loc dintre toate liceele din Călărași, aceasta fiind de 6,55.
Iar la liceul din Țibirica, media exemenlor este de 7,06, acesta situaându-se pe locul 3. Iar după rata promobabilității, acesta se află pe locul 4, pentru că din cei 17 candidați, doar 8 au fost promovați, deci rata promovabilității fiind mai mică de 50%.
”Nu sunt tare mulțumită”, a declarat Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport, după care a adăugat: ”Aș fi vrut să fie mai bune aceste rezltate, iar acestea depind de nivelul de învățare a tuturor partcipanților la sesiunea de bacalaureat. Iar în cazul nostru, restanțierii au influențat ca rata de promovabilitate să fie mai mică decât ar fi trebuit să fie. La moment, când vorbim de sesiunea de bază și contestații avem rata de promovare 75%.”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *