Vine BAC-ul. Așteptările sunt mari

Au rămas doar câteva zile până la începerea sesiunii de bacalaureat 2018.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat deja orarul examenelor. Potrivit acestuia,  sesiunea de bacalaureat va începe la 5 iunie și se va finaliza pe 22 iunie.
Care e situația în regiune? Sunt pregătiți de examenele de bacalureat responsabilii de la direcțiile de educație, de învățământ?  Câți candidați urmează să susțină examenele?
La Ungheni, potrivit Iuliei Pancu, șefa Direcției Educație, s-au înscris pentru examenele de bacalaureat 645 de candidați, dintre care 31 sunt restanțieri.
Toți candidații sunt absolvenți ai nouă instituții de învățământ din raion. Ca și în anul precedent, vor funcționa două centre de bacalaureat: la liceele ”Gheorghe Asachi” și ”Alexandru Pușkin” din  Ungheni.
”În acest an, avem foarte mulți elevi care vor primi nota 10 din oficiu, grație rezultatelor obținute la concursurile școlare. Deci, avem așteptări optimiste. Sperăm că rezultatele vor fi mai bune, iar rata promovabilității va crește. Totodată, ne dorim nu numai promovabilitate, dar și calitate”, a subliniat Iulia Pancu.
La Nisporeni, chiar dacă numărul candidaților pentru examenele de bacalaureat este de aproape trei ori mai mic decât la Ungheni, vor fi deschise tot două centre de bacalaureat: la liceele ”Boris Cazacu” și ”Mircea Eliade” din oraș.
Potrivit Alexandrei Lungu, șefa adjunctă a Direcției Învățămînt, aici vor susține examenele 202 absolvenți de licee, dintre care șase sunt restanțieri.
”Îmi doresc ca elevii noștri să susțină examenele bine. Iar bine pentru mine înseamnă să aibă cunoștințele necesare  pentru a se integra în societate. Ei trebuie să înțeleagă că, dacă vor susține examenele rău, atunci integrarea în societate va fi zero”, a explicat dânsa, după care a adăugat: ”Pentru mine contează mult cunoștințele care să te ajute să te orientezi în orice situație”.
La Călărași va funcționa doar un singur centru de bacalaureat – la Școala Profesională.
Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport din Călărași, ne-a spus că, în acest an, vor susține examenele 156 de elevi din patru instituții de învățământ. 27 dintre aceștia sunt restanțieri.
”Avem așteptări mari. Sperăm să crească, în primul rând, calitatea cunoștințelor absolvenților și, implicit, notele. Numărul liceelor și al liceenilor a scăzut, ceea ce ne face să credem că pregătirea elevilor, fiind puțini în clasă, a fost mult mai eficientă, iar profesorii au mai căpătat experiență în lucrul cu clasele liceale”, a spus Elena Gonța.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *