Pentru tineri. Locuri de muncă vacante la târguri tradiționale

La Călărași s-a desfășurat Târgul Locurilor de Muncă pentru TINEret, organizat de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.
De această dată, târgul a fost găzduit de Incubatorul de Afaceri și nu de biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”, așa cum se obișnuia până acum. ”Totuși, biblioteca a rămas partener, oferind cu generozitate o expoziție complexă de carte pe tema muncii”, a subliniat Doina Harea, șefa AOFM Călărași.
Târgul a avut loc pe 24 mai şi a adunat 13 agenţi economici din raion, care au venit cu o ofertă de 104 locuri vacante.
”Schimbări vizibile nu am avut. A fost cam același număr de persoane ca în anii precedenți, în mare parte șomeri înregistrați, dar și cei interesați de un loc de muncă. Deosebită, în acest an, a fost locația, iar agenții economici au fost receptivi, au venit toți”, ne-a mai spus după eveniment Doina Harea.
În cadrul târgului au fost amenajate centre privind ghidarea în carieră sau migraţia, au fost derulate filmuleţe despre diferite profesii, iar cei interesaţi de iniţierea unei afaceri sau de legislaţia muncii au primit consultaţii detaliate direct de la specialiști.
”O noutate a fost posibilitatea celor prezenți de a vizita un atelier de croitorie care activează la Incubatorul de Afaceri. Ei au participat și la un master class”, a mai comunicat șefa AOFM.
Doina Harea a mai menționat și a mulțumit voluntarilor de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Vita Longa” din Călărași, care i-a ajutat să distribuie invitațiile, dar și tinerilor beneficiari ai Centrului de zi ”Dorința”, care au manifestat un interes deosebit pentru acest târg. ”Facem eforturi, informăm zi de zi, pe parcursul întregului an, dar totuși vin puține persoane interesate de a se angaja în câmpul muncii”, a făcut o remarcă, la final, Doina Harea.
În aceeași zi, un Târg al locurilor de muncă pentru tineri a avut loc și la Ungheni. Aici, 11 agenți economici au venit cu o ofertă de peste 100 de locuri de muncă. La Nisporeni, Târgul locurilor de muncă s-a desfășurat pe 17 mai, iar 15 agenți economici au prezentat peste 200 de locuri vacante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *