O moară de vânt neinstalată încă, face deja… vânt

Pe scena din Nisporeni, în fața primarului Grigore Robu. Vladimir Plahotniuc face anunțul: la Nisporeni va fi o moară de vânt!
Pe scena din Nisporeni, în fața primarului Grigore Robu. Vladimir Plahotniuc face anunțul: la Nisporeni va fi o moară de vânt!

După ce, cu trei săptămâni în urmă, liderul democraților, Vladimir Plahotniuc, anunța sus și tare, la Ziua orașului Nisporeni, că îi va face localității cadou o moară de vânt, iată că primarul Grigore Robu anunță pe pagina sa de facebook: ”În urma mai multor sondaje, se propune amplasarea simbolului orașului nostru, „Moara de Vânt”, în sensul giratoriu din centru. În curind vor demara lucrările”.
Construcția, potrivit dânsului, va fi din beton armat, cu o bază de aproximativ 6-8 metri și o înălțime de 12 metri.
Primarul ales cu trei ani în urmă pe listele Partidului Liberal, despre care Vlad Plahotniuc a menționat recent că e un membru bun al Partidului Democrat, nu uită să reamintească: ”Această construcție a fost făcută cadou locuitorilor orașului Nisporeni de către Fundația Edelweiss la aniversarea a 400 de ani”.
Internațuții au reacțioant imediat.
Mariana Păduraru: ”Fundația Edelweiss… Menționează a cui este, doar așa se cere: Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss”.
Vera Florea: Dacă domnul Plahotniuc dorește să rămână în istoria orașului Nisporeni și sa se spele de pacate ar fi mai bine sa construiască un drum Nisporeni-Iași, înspre Europa. Sau o întreprindere care va aduce venituri orașului nostru.
Alina Durbaca: Nu vrem Moara de Vânt (Edelweiss) din bani furați.
Maria Neamțu: Dar NisporeniLend cand va face? Doar nu poate Plaha să rămână în urma lui Șor. Atenție, că și Dondon are mari ambiții cu Sadova.
Alina M Dabula: Eu una am ajuns la concluzia că ei înnebunesc.
Luminița Braga: Ei sunt nebuni deja demult.
Totodată, ei au cerut mai multe detalii despre sondajele despre care vorbește primarul.
”Cum putem vedea și noi, muritorii de rând, aceste „mai multe sondaje”?”, întreabă Mihail Balan.
”Vrem sondajele primarului! Unde sunt sondajele primarului? Să le facă publice”, spune și Luminița Braga.
Consilierul Iurie Cărbune face și el o remarcă: ”În primul rând, trebuie acceptul Consiliului Orașenesc prinvind amplasarea. Nu poate decide primarul de unul singur. Pentru alte monumente/cruci etc, trebuia să se voteze în Consiliu: locația/sprijinul financiar/etc, dar aici, la propunerea unui partid, se pare că a decis imediat primarul și cu locația, și cu ce va fi scris pe „Moara de Vânt”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *