Demers logic și necesar. Încă o înfrățire, a treia la număr

Raionul Nisporeni și județul Ialomița din România s-au înfrățit. Acordul de cooperare a fost semnat pe data de 27 mai, la Nisporeni.

”Relațiile de prietenie care s-au creat între timp au determinat ambele părți să semneze acest act pentru a colabora în diverse domenii de activitate pe viitor”, ne-a comunicat Ghenadie Verdeș, președintele raionului Nisporeni.
Este vorba și de administrație public locală, și de economie, și de educație, cultură, tineret, turism, sport, sănătate și asistență socială.
”Astăzi am scris prima filă de istorie dintre comunitățile noastre, semnând înțelegerea de cooperare între judeţul Ialomița și raionul Nisporeni, demers logic și necesar, fundamentat pe caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii ”, a menționat în discursul său Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.
De menționat că Ialomița este al treilea județ înfrățit cu raionul Nisporeni, după Vaslui și Timiș. Iar pentru Consiliul Județean Ialomița, înțelegerea de cooperare cu un raion din Republica Moldova este primul act instituționalizat de acest fel.
”Ministerul Românilor de Pretutindeni ne-a oferit mai multe variante, noi am ales Consiliul Județean Ialomița, din considerentul că ei nu au nici un acord cu vreun raion de la noi”, a menționat și Ghenadie Verdeș.
După semnarea acordului, delegația din Ialomița au făcut o excursie prin centrul orașului Nisporeni. Totodată ei au participat și la dezvelirea bustului lui Alexandru cel Bun și au sărbătorit împreună cu nisporenenii zilele orașului Nisporeni.
NOTĂ: Județul Ialomița se află în partea de sud a României, în Muntenia. Centrul de reședință este Slobozia. Numărul populației județului este de 296572, conform recensământului din 2002.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *