Zece tineri cu dizabilități își vor iniția propriile afaceri

Asociația de sprijin al copiilor și tinerilor cu dizabilități și al familiilor lor, ”Dorința” din Călărași, vine în ajutor beneficiarilor săi cu un nou proiect: ”Incluziunea socială prin activități mixte desfășurate de către tinerii cu dizabilități din raionul Călărași”.
”Ne propunem să susținem zece tineri cu dizabilități din raion, precum și familiile lor, pentru a înființa și a dezvolta gospodării țărănești de creștere a păsărilor și animalelor, dar și a albinelor”, a specificat Rodica Stratan, directoarea centrului.
Astfel, se dorește integrarea economică și socială a tinerilor cu dizabilități, dar și dezvoltarea unor activități mixte în rândurile tinerilor cu dizabilități, mai ales că majoritatea locuiesc în sate.
Au fost deja selectați beneficiarii. Echipa de implementare i-a vizitat acasă, a discutat cu familiile lor.
”Am desfășurat și un training cu ei, unde au fost informați despre proiect, au fost instruiți cum să dezvolte un plan de afaceri viabil. Ei sunt foarte motivați și-și doresc să aibă succes”, a spus Rodica Stratan.
Tinerii, împreună cu familiile lor, au decis deja ce afaceri să-și inițieze. Urmează următorii pași.
În anul 2017, Asociația ”Dorința” a mai implementat un proiect similar, doar că atunci au fost ajutați patru tineri cu dizabilități să-și creeze propria afacere: pentru trei dintre ei au fost cumpărați câte 50 de pui și hrană pentru aceștia, iar pentru al patrulea – două familii de albine cu tot cu stupuri.
În prezent, Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități și a familiilor lor ”Dorința” are 65 de beneficiari, dintre care 22 sunt tineri cu vârsta de peste 18 ani.
Potrivit Rodicăi Stratan, proiectul implemenmtat acum este finanțat de Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *