Fapte bune. În zile speciale și oricând

Un grup de tinerii din municipiul Ungheni, dorind să aducă bunătatea și zâmbetul pe chipul cetățenilor, au desfășurat Campania de informare și sensibilizare ”Fă o faptă bună și ajută pe cineva să zâmbească!”. Acțiunea a fost prilejuită Ziua Faptelor Bune, marcată anual pe 29 aprilie.

Campania a fost susținută de Consiliul Raional al Tinerilor Ungheni, Direcția Educație, voluntarii PRO Ungheni din cadrul Primăriei municipiului, Colegiul de Medicină și Biroul de Probațiune.
Voluntarii i-au încurajat pe ungheneni să facă mai multe gesturi și fapte frumoase, să îi ajute pe cei din jur.
”Noi organizăm acest eveniment deja al treilea an consecutiv, ne simțim foarte bine atunci când ajutăm pe cineva. Ne-am propus să aducem zâmbete pe chipul lor și să dăm o mână de ajutor zilnic, nu doar pe 29 aprilie. A face fapte bune este o datorie pentru Voluntarii Pro Ungheni”, a  explicat Irina Robuleț, vicelider al Grupului de Inițiativă ”Pro Ungheni”, după care a adăugat: ”Ne bucurăm că oamenii au fost receptivi și foarte prietenoși”.
În acea zi, tinerii au împărțit fluturași informativi cu îndemnuri de a face fapte bune: ”Oferă un compliment”, ”Iartă”, ”Oferă-i locul tău cuiva”, ”Bucură-te pentru alții”, ”Ajută-ți aproapele când se află într-o situație dificilă” etc.
Ei au ajutat persoanele care veneau cu pungile încărcate cu produse, cărându-le de la Piaţa Centrală până la Gara Auto Ungheni; au organizat jocuri educativ-distractive pentru copiii ce erau prezenți pe terenul de joacă din Parcul Central. Copiii au primit în dar dulciuri, baloane și fluturași informativi cu îndemnul de a face fapte bune ori de câte ori au ocazia.
”Fapta frumoasă nu presupune neapărat un efort însemnat. Orice gest mărunt, din inimă, ar însenina ziua cuiva! Făceți-vă zilnic puțin timp și demonstrați că vă pasă”, a declarat Iulia Pancu, șefa  Direcției Educație, printr-un comunicat către voluntari.
De notat că în lume Ziua Faptelor Bune este marcată din anul 2007, iar în Republica Moldova – din 2015.
Elena Basoc, studentă – stagiară


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *