Mare noroc pentru femeile din Temeleuți

Însăși Maria Cristea, celebra creatoare de costume naționale din Chișinău, fondatoarea Casei Portului Popular „Casa Cristea”, a venit la Temeleuți, pentru a le fi aproape femeilor interesate de broderii, de lucrul manual și tot ce e frumos.

Dânsa le-a ghidat și le-a învățat multe lucruri noi și interesante, astfel că azi, multe dintre femei chiar știu cum și ce trebuie să facă pentru ca din mâinile lor să iasă adevărate bijuterii.
Totul se datorează unui serviciu nou, creat la biblioteca publică din Temeleuți, cu genericul ”Melodia mâinilor dibace”.
Potrivit directoarei bibliotecii, Ana Liubovici, acest serviciu s-a bucurat de o popularitate deosebită. Pe parcursul mai multor luni, femeile au venit la acest curs, au învățat tot ce au putut să învețe. ”Ne considerăm cele mai fericite, pentru că am avut ocazia să învățăm chiar de la  Maria Cristea. Am avut-o ca partener, iar dânsa, plină de iniţiativă şi entuziasm, ne-a ghidat o parte din activităţi”, a spus Ana Liubovici.
Anume Maria Cristea a fost și cea care a furnizat diverse articole de lucru: ață, pânză sau cercuri, pentru femeile care și-au dorit să-i calce pe urme.
Datorită acestui serviciu, care le-a oferit femeilor din Temeleuți șansa de a învăța arta cusutului, unele dintre ele au reușit ulterior să se angajeze în atelierul Mariei Cristea.
”Știu că ele muncesc cu dăruire şi creează adevărate capodopere: ii, fote, rochii naţionale. Se străduiesc să păstreze şi să transmită această zestre a neamului din generaţie în generaţie”, a făcut o precizare șefa bibliotecii, după care a adăugat: ”Suntem mândri că serviciile bibliotecii noastre sunt attractive pentru oricine, indifferent de vârstă. Astfel se implică şi copiii, şi părinţii lor, şi bunicii”.
Referindu-se la serviciul ”Melodia mâinilor dibace”, dânsa a ținut să menționeze că acesta trebuie apreciat nu pentru frumuseţea obiectelor confecţionate de femeile din Temeleuți, ci pentru visele lor, care au prins viaţă. , dânsa a ținut să menționeze că acesta trebuie apreciat nu pentru frumuseţea obiectelor confecţionate de femeile din Temeleuți, ci pentru visele lor, care au prins viaţă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *