Un nou pas spre Unire. Noi înfrățiri se arată la orizont

Imagine - simbol
Imagine - simbol

Imagine - simbol
Imagine – simbol

Satele Vălcineț și Temeleuți vor mai face un pas pentru Unire. Până la 27 martie, când se sărbătorește 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, acestea se vor înfrăți cu două comune din județul Călărași: Modelu și Grădiștea.
În perioada 9-11 martie, Zianida Țurcanu, primar de Temeleuți, și Alexandru Curmei, primar de Vălcineț, au mers peste Prut și s-au întâlnit cu omologii săi pentru a discuta termenii înfrățirii, scrie argumentpress.ro.
Potrivit aceluiași site, vizita face parte dintr-un efort de intensificare a apropierii relațiilor dintre România și Republica Moldova, inițiate de platforma ”Acțiunea 2012” și mișcarea civică ”Călărași semnează pentru Basarabia”.
Cei doi primarii s-au întâlnit cu Vali Barbu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași. Apoi, au mers la Gradiște, localitatea care urmează să se înfrățească cu Temeleuți. Acolo au fost întâlniți cu pâine și sare de primarul Constantin Corbu. Delegația basarabeană a luat cunoștință de activitatea primarului și proiectele implementate în comună. A vizitat școala din localitate, iar profesorii împreună cu elevii le-au pregătit un program artistic dedicat Unirii.
Gheorghe Dobre, primarul de Modelu, a invitat delegația basarabeană la un meci de fotbal, fiind, totodată, stabilită și o deplasare e modelenilor la Vălcineț, unde se va organiza un meci de fotbal.
Cu toții s-au arătat încrezuți în viitorul colaborării și cooperării dintre localitățile călărășene de pe cele două maluri ale Prutului.
”Am fost într-o vizită de studiu, cum s-ar spune. Urmează ca la sfârșitul săpămânii viitoare să semnăm acordul de înfrățire, după care vom stabili ce putem face împreună”, ne-a spus Zinaida Țurcanu.
Celălalt acord de înfrățire, dintre Vălcineț și Modelu, va fi semnat în luna aprilie, potrivit lui Alexandru Curmei.
De menționat că satul Vălcineț a semnat, săptămâna trecută, și Declarația simbolică de Unire, iar Temeleuți încă nu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *