Cărți pentru orașul frate

Imagine simbol: myphotoreading.ro

Primăria orașului Covasna din România continuă să colecteze cărți pentru fratele ei, orașul Călărași din Republica Moldova.

Imagine simbol: myphotoreading.ro

Chiar recent, primarul de Covasna, Gyero Jozsef, și secretarul Vasilica Enea au lansat un nou  apel de colectare a cărților sau a banilor cu care să se procure cărți pentru elevii din Călărași. Potrivit lor, ”se acceptă cărți care au ca tematică evenimente, analize, prezentări, personalități ale perioadei înfăptuirii Marii Uniri sau dedicate Centenarului Marii Uniri, volume ale poeților al cărui ideal reprezintă Unirea, beletristică românească, istorie și cultură a românilor”.
”Prin această acțiune, vrem să întreținem flacăra aprinsă între cele două orașe înfrățite”, se arată în apelul respectiv.
Termenul limită de colectare a cărților este 27 martie. Această dată nu este aleasă întâmplător, este ziua când se sărbătorește Centenarul Unirii Basarabiei cu România.
”La momentul actual, avem colectate 150 de cărți. Încercăm să fim de folos orașului Călărași și să dotăm biblioteca orășenească cu carte în limba română”, a menționat pentru presa locală Vasilica Enea.
O acțiune similară s-a desfășurat la Covasna și anul trecut, iar primul lot de carte românească a ajuns la Călărași pe 1 decembrie 2017, de Ziua României.
Cele două localități, Covasna și Călărași, s-au înfrăț pe 7 martie 2016.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *