Beția, bat-o vina! Sute de infracțiuni comise în stare de ebrietate

Alcoolul și consumul excesiv de băuturi alcoolice fac din oameni neoameni. O dovedește și Harta consecințelor consumului de alcool pentru anul 2017, elaborată în premieră în Republica Moldova de către Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției.
Astfel, anul trecut, au fost comise în Republica Moldova  aproape 7000 de infracțiuni în stare de ebrietate. Practic, fiecare a cincea infracțiune a fost săvârșită de cineva ”aghesmuit”.
În regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași,  numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate a fost de 449. Lider a fost raionul Ungheni, cu 218 infracțiuni, urmat de Călărași – cu 141 și Nisporeni – cu 91.
Îngrijorează, în mod special, numărul sporit de infracțiunii contra vieții și sănătății, a familiei și minorilor, comise de persoane ce băuseră anterior.
La Călărași, numărul acestora a ajuns la 31. Raionul Călărași, potrivit datelor Inspectoratului General de Poliție, se situează pe primul loc în republică după numărul de omoruri săvârșite în stare de ebrietate în anul 2017 – patru.
O situație mai bună se atestă la Ungheni, unde au fost comise doar 7  infracțiunii contra vieții și sănătății, a familiei și minorilor. La Nisporeni, și mai puțin – doar 2.
Cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, 89%, s-au înregistrat, așa cum era și de așteptat, pe drumurile republicii. Șoferii turmentați continuă să ia volanul în mână și s-a facă pe curajoșii.
În anul 2017, în evidența narcologului s-au aflat 1309 persoane – la Călărași; 1119 – la Ungheni și 1045 – la Nisporeni . Per total, în Republica Moldova s-au aflat în evidența narcologului 78330 de persoane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *