Alexandru AMBROS: „Sunt sigur că municipiul Ungheni va avea un viceprimar competent”

Primarul Alexandru Ambros și candidata la funcția deviceprimar, Lilia Bernic
Primarul Alexandru Ambros și candidata la funcția deviceprimar, Lilia Bernic

Primarul Alexandru Ambros și candidata la funcția deviceprimar, Lilia Bernic
Primarul Alexandru Ambros și candidata la funcția deviceprimar, Lilia Bernic

În februarie, la ședința ordinară a Consiliului Municipal a fost propusă, pentru funcția vacantă de viceprimar al municipiului Ungheni, Lilia Bernic, șefa Gării internaționale din Ungheni.
Acest subiect a stârnit un șir de întrebări și reacții contradictorii în rândurile cetățenilor.
Iată care sunt comentariile și răspunsurile primarului de Ungheni, Alexandru Ambros.

Domnule primar, ați putea să ne oferiți mai multe informații privitor la candidta propusă pentru funcția de viceprimar?
De mai bine de cinci luni, ca urmare a demisiei lui Petru Langa, avem o poziție vacantă de viceprimar. Domeniul de care a fost responsabil fostul viceprimar a rămas practic fără acoperire managerială. Este vorba de sectorul gospodăriei comunale al municipiului: curățenie, amenajare spații verzi, aprovizionare cu apă și canalizare, deszăpezire etc.
Pentru această poziție a fost propusă Lilia Bernic, în prezent șefa Gării Internaționale Ungheni.
Unii consilieri și-au exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că Lilia Bernic nu are studii superioare.
Nu neg importanța studiilor superioare pentru ocuparea unei funcții în cadrul Administrației Publice Locale. Cu siguranță, studiile au un rol esențial în dezvoltarea unei personalități, instruirea și avansarea în carieră. Mereu mi-am îndemnat elevii să studieze și să tindă spre obținerea de noi cunoștințe și abilități atestate nu doar prin certificate și diplome, dar care să ajute la formarea aptitudinilor personale și profesionale. Dar prezența unei diplome nu garantează și anumite abilități sau competențe.
Cunosc oameni inteligenți și profesioniști, care, din anumite motive, nu au reușit să obțină studii superioare și nu consider că e corect să se aducă ofense la adresa cuiva doar pentru că nu are o diploma de studii, lucru pe care l-am observat în ultimele zile și pe rețelele de socializare. Fiecare om trebuie să fie tratat cu respect.
În ceea ce privește Lilia Bernic, vă asigur că, deși nu are o diplomă de studii superioare, dânsa are competențe, abilități și experiența necesară pentru a activa în funcția propusă.
De ce considerați că e potrivită pentru funcția de viceprimar?
Pentru că în această funcție e nevoie de o persoană activă, energică, un bun organizator. Lilia Bernic a activat timp de 7 ani ca șefă a Gării Internaționale Ungheni, având studii tehnice în domeniu. O cunosc personal. Este responsabilă, competentă și un bun organizator. Având experiență managerială și cunoștințe necesare de organizare a muncii în echipă, va face față atribuțiilor de funcție și provocărilor ce țin de gestionarea sectorului gospodăresc. Sunt sigur că Ungheniul va avea un viceprimar competent.
La următoarea ședință a Consiliului Municipal o veți propune tot pe Lilia Bernic?
Da. Sper că, de această dată, să fie aprobată decizia. Tergiversarea numirii unui nou viceprimar nu e în beneficiul localității noastre. Acest lucru va duce la o gestionare necorespunzătoare a sectorului gospodăriei comunale a municipiului Ungheni.
Notă: 
Pentru Lilia Bernic au votat 12 consilieri din cei 21 prezenți. Conform legislației, un viceprimar poate fi ales cu 50%+1 consilieri din cei aleși, adică, în cazul Consiliului municipal Ungheni, cu cel puțin 14 voturi.
(După interviul realizat de Ina Olearciuc, angajată a primăriei)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *