VIDEO | Marfuri, fără acte de proveniență, introduse ilegal în țară

Polițiștii de frontieră au contracarat două tentative de transport ilicit de bunuri. Mai mulți saci cu încălțăminte uzată și un motor auto au fost depistate în apropiere de punctul de trecere Sculeni, iar marfă de larg consum – ridicată la 50 metri de punctul de trecere Vulcănești. În ambele cazuri sunt documentați cetățenii R. Moldova care nu au putut prezenta actele necesare pentru încărcăturile transportate.
Acum două zile, în timpul misiunilor de serviciu, echipei mobile a Direcției regionale VEST i-a părut suspect un microbuz marfar, cu numere de înmatriculare moldovenești, care staționa în apropiere de punctul de trecere Sculeni. Atât șoferul, cât și pasagerul, dându-și seama că au fost observați și urmează să fie verificată mașina, au părăsit transportul și s-au îndreptat în direcții necunoscute în satul Sculeni.
Din cercetările primare asupra autovehiculului s-a constatat prezența a 27 de saci, încărcați cu încălțăminte de tip second-hand, peste 800 de perechi, și un motor auto. Ulterior, la schimbul de informații cu polițiștii de frontieră din PTF Sculeni s-a aflat că mijlocul de transport a traversat frontiera, fiind legitimați la controlul documentelor doi cetățeni moldoveni de 27 și 32 de ani, locuitori ai satului Sculeni și Petrești.
La scurt timp, a fost identificat locul aflării conducătorului auto și supus audierii. Tânărul a confirmat informațiile acumulate pe caz, precum și faptul că la trecerea frontierei nu a completat formularul de declarație vamală pentru marfa transportată. De asemenea, persoana nu a putut prezenta vreun act de proveniență și deținere a mărfii. Mijlocul de transport a fost sigilat și transportat la sediul SPF Ungheni, iar în dependență de evaluarea mărfii depistate și acțiunilor persoanelor, va fi stabilit mersul cercetărilor pe cazul dat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *