Probleme pentru un consilier socialist, care a semnat Declarația de Unire

După ce a semnat Declarația de Unire, Andrei Căldare, consilier din Măgurele, ales pe listele Partidului Socialist, se plânge că asupra lui s-ar face presiuni din partea PSRM.
”Pe 13 februarie, seara, mi-a telefonat cineva de la Chișinău, mi-a zis că e jurist la PSRM, dar numele nu și l-a spus. M-a sfătuit să fac o declarație, în care să spun că am semnat Declarația de Unire, fiind indus în eroare de colegii mei din Măgurele”, a povestit dânsul, după care a accentuat: ”Eu am semnat Declarația de Unire din voință proprie, fără să fiu impus sau mințit de cineva. Am cetățenie română și sunt conștient de ceea ce fac”.
A doua zi dimineață, la Măgurele s-au deplasat doi reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Ungheni, care au încercat să-l convingă să facă declarația așa cum l-a ”sfătuit” juristul din Chișinău. În plus, a fost amenințat că va fi exclus din partid.
În replică, Andrei Căldare a făcut o declarație către conducerea PSRM. ”Le-am scris foarte clar că nu am fost niciodată membru al PSRM și nu am nicio tangență cu acest partid”, a spus dânsul.
Fiind întrebat cum, totuși, a ajuns consilier pe listele PSRM, Andrei Căldare a răspuns că doar ”din respect pentru Ghenadie Mitriuc”.
Reamintim că Ghenadie Mitriuc este deputat în Parlament și liderul organizației teritoriale Ungheni a PSRM.
La întrebarea dacă va mai rămâne consilier PSRM, Andrei Căldare a răspuns simplu: ”Nu. Voi fi consilier independent”.
La sediul PSRM din Ungheni nu am găsit pe nimeni pentru a comenta cele întâmplate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *