Polițiștii juniori din Călărași vor să creeze un mediu sigur pentru tânăra generație

Un grup de tineri, elevi al instituțiilor de învățământ din raionul Călărași, și-au propus să contribuie și ei la crearea unui mediu sigur pentru tânăra generație.

Cum? ”Ne propunem să apărăm drepturile și libertățile persoanelor prin activități de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice printre tineri”, a explicat inițiatoarea acestui proiect, Ludmila Otgon, elevă la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Călărași.
Totodată, echipa de tineri își dorește să ofere semenilor săi posibilitatea de a învăţa practica cetăţeniei active și democratice, a exprimării, comunicării, dialogului, negocierii, luării deciziei şi evaluării, precum şi dezvoltarea abilităţilor de lider, de cetăţean activ.
În plus, își doresc și responsabilizeze tinerii în ceea ce privește cadrul legal, identificarea unor soluții a problemelor tinerilor și chiar rezolvarea lor.
Par fraze mari, dar acești tineri chiar își doresc schimbarea în comunitatea lor. Ei s-a declarat ”Polițiștii juniori”. Au deja sigla lor, au planuri grandioase.
Vor să organizeze ore educative în toate instituțiile de învățământ din raion, vor să organizeze teatre sociale, simulări ale proceselor de judecată, diverse stagiuni în instituțiile specializate. În ajutor le vor veni angajații Inspectoratului de Poliție din Călărași.
Tinerii au mari așteptări de la proiectul în cauză și speră că vor obține rezultate frumoase. ”Voluntariatul este pasiunea mea. Într-o zi, răsfoind Codul Penal, mi-a venit o ideie: ”Cum ar fi ca acest conținut să fie ”tradus” pe înțelesul copiilor /tinerilor”? Așa a luat naștere ideea”, povestește Ludmila Otgon.
A format echipa și iată că proiectul este în proces de implementare.
”Acest proiect este o mare realizare a noastră, este o acțiunea de voluntariat, care va fi ca un salt spre cariera mea de succes în viitor”, a menționat una dintre participante, Mihaela Petrea.
Și Silvia Pricepa, secretara ”polițiştilor juniori”, spune că acest proiect este foarte important pentru ea și speră că o va ajuta la îmbunătățirea capacităților și cunoștințelor în accest domeniu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *