FOTO / Au avut ce arăta, au avut cu ce se lăuda, au avut ce promova

Fiecare al doisprezecelea participant la tradiționala Expoziţie Naţională ”Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”, organizată, în acest an, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, a venit fie din raionul Călărași, fie din Nisporeni sau Ungheni.

Per total, regiunea Ungheni, Călărași, Nisporeni a fost prezentată de 36 de agenți economici și meșteri populari.
Deși Consiliul raional Nisporeni a arendat cea mai mică suprafață pentru standul colectiv, doar 21 metri pătrați, raionul a avut cel mai mare număr de participanți – 15.
Urmează Ungheniul, cu 13 participanți, pentru care Consiliul raional a arendat o suprafață de 35 de metri pătrați. Aici vizitatorii au putut vedea produse agricole și apicole, produse de patiserie și panificație, plante medicinale, bijuterii de tot felul, confecționate de meșteri populari.
”Vom depune și în continuare eforturi pentru consolidarea mediului de afaceri, pentru promovarea agenţilor economici de success, pentru atragerea de noi investiţii”, a declarat, la finalul expoziției, Ludmila Ursatiev, șefa Secției Economie Ungheni.
Raionul Călăraşi a fost reprezentat de opt agenți economici și meșteri populari. Au avut ce arăta pe cei 45 de metri pătrați, arendați în acest scop: și produse de panificaţie şi patiserie, și mezeluril de tot felul, și produse lactate, și articole de îmbrăcăminte specializată, și multe altele.
”Scopul nostru constă în susținerea antreprenorilor din raion, în promovarea produselor competitive pe piața internă și externă, în atragerea investițiilor”, a subliniat Evghenii Tihonov, șeful Secției Economie, Agricultură și Dezvoltare Rurală Călărași, explicând oarecum, indirect, și motivul pentru care a fost arendată cea mai mare suprafață pentru expoziția colectivă față de raioanele vecine: Ungheni și Nisporeni .
Expoziţia a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Guvernului, la ”Moldexpo” pe o suprafață totală de 3100 de metri pătrați și a adunat, în acest an, per total, peste 420 de agenți economici și meșteri populari.
De notat că doar jumătate din raioanelerepublicii moldova au participat cu expoziții colective, inclusiv Nisporeni, Călărași și Ungheni.
Fotografii preluate de la Consiliile raionale







 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *