Ungheneni de top. Despre ei vorbește o lume-ntreagă

Doi ungheneni au ajuns în ”Cartea de Aur”, elaborată de site-ul Diez.md la finele anului trecut. De fapt, această ”Carte de Aur” conține numele a nouă personalități originare din Republica Moldova, care s-au remarcat la nivel internațional în anul 2017, despre care s-a vorbit și s-a scris în repetate rânduri.
Cine-s cei doi ungheneni?

Constantin Bejenaru
Constantin Bejenaru

Constantin Bejenaru
Cel mai celebru pugilist moldovean, multiplu campion național și al României, Constatin Bejenaru și-a apărat, în anul 2017, centura de campion mondial în categoria grea, versiunea WBC.
Primele antrenamente și primele succese le-a obținut la Ungheni, după care a urmat România, apoi SUA. În prezent, Constantin Bejenaru este stabilit cu traiul în SUA, unde și se antrenează.
De notat că în ring iese mereu cu drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și al României. În ultima luptă, contra unui pugilist sud-african, boxerul din Ungheni a dominat 10 runde ale duelului. Arbitrii i-au acordat victoria prin decizie unanimă.
Astfel, Constantin Bejenaru ramâne de neînvins la profesioniști, având 13 victorii din tot atâtea lupte disputate.
 
Mariana Dahan (Medvițchi)

La Ungheni a crescut, la Ungheni a absolvit Liceul ”Vasile Alecsandri”.
Este moldoveanca, care a ajuns, în anul 2017, lângă Richard Branson, fondatorul grupului de firme Virgin Group, care cuprinde mai mult de 400 de companii, are peste 50.000 de angajați și operează în 50 de țări ale lumii.
În continuare, Mariana va conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor.
Inițiativa World Identity Network, lansată la un summit Blockchain, pe insula Necker a lui Sir Richard Branson, va fi condusă anume de Mariana Dahan (numele de domnișoară – Medvițchi).
Publicația prnewswire.com scrie că Mariana Dahan a fost forța din spatele ”Identification for Development” (Identificare pentru Dezvoltare) – un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *