Un tânăr din Cetireni a vrut să trecă frontiera cu un permis de conducere fals prin Vama Sculeni.

A vrut să treacă frontiera cu un permis de conducere fals. Un tânăr din Cetireni, în vârstă de 21 ani, cu dublă cetățenie, moldovenească și română, este pasibil de cercetare penală pentru deținerea unui permis de conducere falsificat.
Astăzi, 25 ianuarie tânărul fiind pasager al rutei regulate ”Moldova – Italia”, a vrut să treacă frontiera Republicii Moldova, spre România. În timpul verificării documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, având suspiciuni în comportamentul acestuia, dar și în baza unei analize de risc.
Astfel, în buzunarul hainei groase a cetățeanului, s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele persoanei date. Vizibil acesta prezenta semne vădite de falsificare, fapt ce a impus examinarea tehnică a documentului, care a relevant ipoteza angajatului Poliției de Frontieră. Despre falsul descoperit cetățeanul nu a putut oferi date exacte privind obținerea permisului, motivând că și-a perfectat actul contra sumei de 300 euro cu ajutorul unei persoane necunoscute.
Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoana documentată și-a continuat călătoria. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanele implicate la săvârșirea infracțiunii.
În cazul că se dovedește vinovăția tânărului, riscă conform art.361 al. (1) CP al RM, amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *