Medicii de la Cornești vor munci în condiții mult mai bune și mai moderne

După decenii și decenii, medicii de la ”Salvarea” din orașul Cornești au, în sfârșit, un sediu încăpător, cu o suprafață de 110 metri părtrați, cu toate condițiile necesare pentru a acorda sistență medical de urgență calitativă oricui are nevoie de ea.
La dispoziția lor acum este o sală de alertă și intervenții. Există aici și săli pentru odihna personalului, și o sufragerie, și spălătorie. Angajații nu vor mai îngheța pe timp de iarnă, pentru că există și încălzire, și apeduct, și canalizare.
Este al-16-lea sediu modernizat la nivel național. Acesta a fost inaugurat pe 4 ianuarie, la eveniment fiind prezent și secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.
„Ne dorim servicii de calitate pentru pacienți și condiții moderne de lucru pentru personalul medical, iar datorită eforturilor consolidate ale Ministerului și  autorităților publice locale, reușim să realizăm aceste priorități. Transformările în sănătate nu sunt ușoare, dar sunt pentru oameni”, a declarat dânsul.
Boris Gîlca a mai spus că în anul 2018, în premieră, Guvernul a alocat 273 milioane de lei pentru procurarea de ambulanțe noi, care vor îmbunătăți și mai mult calitatea serviciilor acordate, dar și vor mări viteza de intervenție.
Punctul de asistență medicală urgentă din Cornești are, la ora actuală, 12 angajați, gata să intervină în orice moment pentru a acorda primul ajutor medical locuitorilor din 12 localități din raion.
La evenimentul de inaugurare a noului sediu au participat numeroși localnici, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Companiei Naționale de Asigurări în medicină și ai Departamentului de asistență medicală de urgență.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *