Mașini noi pentru polițiștii călărășeni. Și un laborator criminalistic mobil

Foto: politia.md
Foto: politia.md

Inspectoratul de Poliție din Călărași va primi un laborator criminalistic mobil, dotat cu echipament modern de investigație a locului infracțiunii.

Foto: politia.md
Foto: politia.md

”Chiar avem nevoie de un astfel de laborator mobil, mai ales că îl vom folosi nu doar noi, dar și procurorii cu care vom merge la investigații. În plus, ne va facilita în mod considerabil lucrul”, a declarat pentru ”Expresul” Marin Cernei, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din Călărași.
Dânsul a subliniat că, datorită acestui laborator mobil, criminaliștii vor reuși să investigheze și să descopere infracțiunile mult mai rapid, având probe exacte și calitative.
Laboratoarele criminalistice mobile sunt dotate cu truse speciale și alte instrumente pentru cercetarea la fața locului, inclusiv pentru identificarea și prelevarea probelor de la locul comiterii infracțiunii, cum ar fi: urme biologice, digitale, balistice, de transport, de încălțăminte etc.
Automobilele cu aceste laboratoare criminalistice sunt dotate cu tracțiune integrală, ceea ce va permite cercetarea locului infracțiunii în zone greu accesibile sau în condiții meteorologice dificile.
De notat că astfel de laboaratoare vor mai primi Inspectoratele de Poliție din Ialoveni, Căușeni, Briceni, Sîngerei și Chișinău.
Laboratoarele cu tot cu automobile au fost procurate cu sprijinul Guvernului SUA, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma poliției în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova.
În scurt timp, vor ajunge la destinație.
Apropo. La sfârșit de decembrie, Inspectoratul de Poliție din Călărași s-a mai ales cu alte șapte automobile de serviciu noi, care au fost repartizate în sectoarele de poliție din raion. Acestea au fost oferite de către Inspectoratul General de Poliție.
O altă mașină a fost oferită drept cadou polițiștilor de către Consiliul raional Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *