Discipoli ai școlii unghenene de sport, participanți la Jocurile Olimpice. Află cine sunt

Prima participare a unui unghenean la Jocurile Olimpice a fost în 1996, la Atlanta, SUA. Este vorba de pugilistul Octavian Țîcu, originar din satul Costuleni, pe care lumea îl cunoaște, mai nou, ca istoric de marcă, analist politic, cercetător.
A urmat anul 2000, când alți doi discipoli ai Școlii Sportive din Ungheni au ajuns la Jocurile Olimpice, de data aceasta, din Sydney, Australia. Este vorba de atleții Valeriu Vlas, originar din Călărași, pe atunci elev la Școala Profesională din Ungheni, și Efim Moțpan, originar din raionul Nisporeni.
În 2008, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice, din Beijing, și atleta Valentina Delion. Ea a evoluat la maraton.
Nici unul dintre cei patru nu a obținut o performanță notorie, dar, vorba părintelui Jocurilor Olimpice moderne, francezul Pierre de Coubertin, ”cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta”.
O participare de răsunet la Jocurile Olimpice a avut-o canoistul Victor Mihalachi, originar din Florițoaia Veche, Ungheni, la Londra, în anul 2012. Doar că el, împreună cu coechipierul său, Liviu Dumitrescu, a reprezentat România, clasându-se atunci, la 1000 metri, pe locul șapte. De notat că Victor Mihalachi nu a fost disciol al Școlii Sportive din Ungheni.
Și în acest an Ungheniul are un reprezentant al său participant la Jocurile Olimpice de iarnă din PyeongChang, la ski fond. Este vorba de Nicolae Gaiduc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *