Deținea 200 de euro, o carte de identitate și un permis de conducere, toate false. A încercat totuși să treacă frontiera

Avea la el două bancnote de câte 100 de euro, o carte de identitate și un permis de conducere, toate false, dar totuși a încercat să treacă frontiera.
În data de 17 ianuarie, în jurul orei 19.00, un tânăr de 23 ani, cetățean al RM, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni , fiind pasager într-un autocar înmatriculat în România, care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova – Franţa.
Deoarece poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente ori înscrisuri false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care s-au descoperit o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, precum şi două bancnote de 100 de euro, toate prezentând suspiciuni de falsificare.
În urma verificărilor specifice efectuate cu aparatura din dotare, a reieşit că nici documentele şi nici bancnotele nu prezintă elementele de siguranţă ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenţiona să se folosească de documentele false pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Franţei. Pentru atingerea scopului propus, acesta a procurat documentele de la un conaţional, plătind suma de 400 de euro. Cu privire la bancnote, Ioan C. a adăugat că a intrat în posesia lor în urma vânzării unui autoturism, în luna decembrie a anului trecut şi, deşi şi-a dat seama că sunt false, s-a hotărât să le păstreze.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi falsificarea de monede.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *