Bancnote false la Vama Sculeni

La Vama Sculeni s-au găsit bancnote false. Echipa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a depistat un bărbat, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care deţinea trei bacnote de câte 100 dolari. Nimic deosebit până aici, doar până în momentul când acestea s-au dovedit a fi false.
În data de 11 ianuarie, în jurul orei 04.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi,  pe sensul de intrare în țară un tânăr în vârstă de 22 ani, cu cetăţenie română, dar şi moldovenească, fiind pasager într-un microbuz marca Mercedes-Sprinter, care efectua o cursă pe traseul Republica Moldova – Germania.
Deoarece poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la faptul că la bordul microbuzului sau asupra persoanelor ar putea fi documente ori înscrisuri false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, echipa comună, formată din poliţist de frontieră şi inspector vamal, a descoperit în portofelul tânărului, suma de 300 dolari în bancnote de 100 care prezentau suspiciuni de falsificare.
În urma examinării bancnotelor cu apartaura din dotare, a reieşit că acestea nu prezintă elementele de siguranţă ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a găsit bancnotele, în vara anului trecut, când s-a mutat în chirie într-o locuinţă din municipiul Chişinău.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  falsificarea de monede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *