Bancnote false la Vama Sculeni

La Vama Sculeni s-au găsit bancnote false. Echipa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a depistat un bărbat, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care deţinea trei bacnote de câte 100 dolari. Nimic deosebit până aici, doar până în momentul când acestea s-au dovedit a fi false.
În data de 11 ianuarie, în jurul orei 04.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi,  pe sensul de intrare în țară un tânăr în vârstă de 22 ani, cu cetăţenie română, dar şi moldovenească, fiind pasager într-un microbuz marca Mercedes-Sprinter, care efectua o cursă pe traseul Republica Moldova – Germania.
Deoarece poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la faptul că la bordul microbuzului sau asupra persoanelor ar putea fi documente ori înscrisuri false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, echipa comună, formată din poliţist de frontieră şi inspector vamal, a descoperit în portofelul tânărului, suma de 300 dolari în bancnote de 100 care prezentau suspiciuni de falsificare.
În urma examinării bancnotelor cu apartaura din dotare, a reieşit că acestea nu prezintă elementele de siguranţă ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a găsit bancnotele, în vara anului trecut, când s-a mutat în chirie într-o locuinţă din municipiul Chişinău.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  falsificarea de monede.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *