”Vălcinețenii” au sărbătorit cinci ani cu joc și voie bună

Au împlinit cinci ani și au prezentat, cu această ocazie, un concert extraordinar. Vorbim de ansamblul model ”Vălcinețenii” din Vălcineț.

La început de noiembrie, și-au marcat primul jubileu, alături de cei care îi apreciază și-i iubesc. Scena Casei de cultură din localitate a murmurat sub tălpile bravilor și micilor dansatori. ”Polca”, ”Ciuleandra”, ”Hora”, ”Sârba de la sud”… Sunt dansuri cu care impresionează, de fiecare data, publicul și care demonstrează că cei cinci ani de muncă nu au trecut în zădar.
În ansamblul ”Vălcinețenii” dansează copiii cu vârsta între 10 și 15 ani.
Gheorghe Furculiță, conducătorul artistic al formației, spune că a depus un efort colossal, împreună cu discipolii săi, pentru a organiza o sărbătoare frumoasă. ”A fost un adevărat succes, consider eu”, a subliniat dânsul.
Deși sunt la început de cale, ”Vălcinețenii” au reușit deja să cucerească scene raionale, naționale și chiar internaționale. Prima experiență de neuitat au trăit-o pe scena Festivalului ”Eurofolk”  din Bulgaria în 2016, după care au urmat și altele.
Gheorghe Furculiță e mulțumit de cele realizate și consideră acest ansamblu un copil al său. “E ca și cum îl crești, îl educi, îi vezi primii pași, auzi primele cuvinte, vezi cum evoluează”, spune. Cu un cadou special pentru ”Vălcinețenii” au venit, în acea zi, și colegii lor din ansamblul ”Orfeu” din Călărași. Iar publicul i-a răsplătit cu multe aplauze.

Cătălina Sili

 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *