Premii pentu două grădinițe. Au implementat proiecte de eficiență energetică

Două  trofee ale concursului ”Moldova Eco Energetică” au ajuns, în aceste zile la Călărași și, respectiv, Nisporeni.
Mai exact, la grădinița ”Doremicii” din Călărași – pentru cel mai bun proiect de eficienţă energetic în sectorul public; și la grădinița ”Povestea” din Nisporeni – pentru cel mai bun proiect în sisteme combinate.
Recent, cele două instituții, dar și alte zece din Republica Moldova au fost premiate la Gala Moldova Eco Energetică, ediția 2017.
NOTĂ:
De la Vitalie Iurcu, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii citire:
”Moldova Eco-Energetică este cel mai important instrument de promovare a eficienței energetic și surselor de energie regenerabilă şi utilizarea raţională a acestora în spiritual dezvoltării durabile a societăţii. Rezultatele impresionante obţinute sunt rodul cooperării fructuoase cu partenerii de dezvoltare şi antreprenorii locali”.
În competiţia Moldova Eco Energetică, ediţia 2017, au fost depuse 35 de proiecte, cu referire la parcuri eoliene, grădiniţe dotate cu tehnologii moderne de eficienţă energetică şi de producere de energie regenerabilă, case individuale ce consumă doar energie verde etc.
Dintre acestea, toate bune de altfel, au fost selectate numai 12, care au și primit câte un trofeu.
”Sunt bucuros să premiez campionii sectorului energiei verzi, ce ne ajută să promovăm tehnologiile eco-prietenoase prin entuziasmul lor şi propriul exemplu”, a menționat, în cadrul Galei, Vitalie Iurcu.
”Stau cu diploma și trofeul pe masă. Este un motiv de bucurie pentru noi, călărășenii. Am muncit trei ani de zile pentru acest proiect și mă bucur că a fost apreciat la justa valoare”, ne-a spus primarul de Călărași, Nicolae Melnic.
Și Tatiana Cociu, directoarea grădiniței ”Povestea”, s-a declarat mulțumită pentru trofeul pe care l-a primit. ”Este un proiect implementat cu succes la gradinița ”Povestea”. Mulțumim PNUD și Fondului Eficiență Energetică din Moldova pentru investiții și organizarea acestui minunat concurs. A fost o oportunitate pentru noi să participăm și să devenim învingători”, a scris dânsa pe facebook.
Urmează ca învingătorii să primească și câte un premiu bănesc în valoare de 10 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *