Femeile și Unirea – iată salvarea

Ion Radu din satul Romanovca știe care-i soluția pentru a schimba situația în bine. La cei 81 de ani ai săi, a trecut prin multe, a cunoscut multe și iată că acum poate să facă unele concluzii.
”La noi în ţară, ca să facem ordine, trebuie toţi schimbaţi. Ăştia nu-s bărbaţi. Toţi schimbaţi şi puse femei în loc”, a declarat dânsul într-un interviu pentru ”Ziarul de Gardă”.
În acest sens, a adus și un exemplu: ”Iată aici, la noi, e o femeie primar. Numai a intrat la putere şi, timp de două-trei luni, a făcut drum până la cimitir. Toţi au promis până acum că fac drumul spre cimitir şi nimeni nu făcea. Ea l-a făcut. Anul ăsta a tras apă, canalizare în oraşul Corneşti, a astupat gropile, a făcut drumurile. O femeie! Nu a promis, dar a făcut”.
Fiind întrebat, dacă vede vreun politician care ar putea să schimbe în bine Moldova, Ion Radu a răspuns scurt și la obiect: ”Lumea nu vrea să înţeleagă, dar toate aceste partide trebuie alungate. Toate. Şi aleşi din nou. Dacă nu fac treabă, jos şi aleşi alţii”.
Iată cum i-a caracterizat pe actualii politicieni:
Vladimir Voronin și Mihai Ghimpu: ”Aceia stau acolo în Parlament cum stătea Brejnev, care murea acolo pe scaun. Trebuie să stea acolo Voronin sau Ghimpu?”.
Vlad Plahotniuc: ”Pe noi acum ne conduce Plahotniuc. Asta a fost cea mai mare bandă, începând cu dânsul, cu Filat şi toţi care acum sunt arestaţi… O să-i vină timpul și lui Plahotniuc, vă spun eu. Mai devreme sau mai târziu tot o să-i vină timpul. În ce ţară s-a mai văzut să aibă el armata lui, paza lui? Cine-i el?”.
Ion Radu îi ține minte bine și pe toți șefii statului. În adresa fiecăruia a avut ceva de spus:
”Snegur a meritat să mai fie câţiva ani la conducere. Vă închipuiţi cât e de greu să începi să conduci o ţară şi în afară de asta şi cu ruşii să stai de vorbă? El a luptat.
Cea mai mare hoţie s-a început de la domnul Lucinschi. Şi pe copii i-a făcut hoţi. Cine a vândut avioanele, nu el?
Voronin a furat la fel. A mers pe calea pe care a mers şi Lucinschi. Şi feciorul lui tot a furat. Timofti a fost un om liniştit. Nici ţie, nici mie. El, pe de o parte, a vrut pace şi linişte. A dat numai medalii şi ordine.
Dodon îi ”cel mai bun” preşedinte, numai că trebuia să stea la puşcărie de mult. Unde s-a văzut preşedinte să se ducă să-l felicite pe Krasnoselski şi să vină să spună băieţilor noştri, care au luptat, săracii, şi câţi şi-au pierdut viaţa că au apărat ţara, să se ducă să-şi ceară scuze? În ce ţară aţi văzut un preşedinte ca ăsta?”.
În concluzie: ”Până nu va fi unirea, aşa haos o să fie la noi”.
Ion Radu este cunoscut, la ora actuală, ca unul dintre cei mai buni vinificatori din regiune, el având la activ numeroase premii la concursul ”Polobocul de Aur”, inclusiv premiul I la etapa națoională. La vârsta de 12 ani, a fost deportat, împreună cu mama sa și cele două surori, în Siberia. Nu s-a dat bătut niciodată. A fost în primele rânduri ale mișcării de eliberare națională din anii 1989-1991.
 
 
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *