Un vis al copiilor s-a împlinit

Patru femei din Milești: Daniela și Valentina Angheluță, Elena Chirca și Maria Mîtcu, au implementat, recent, un proiect. Frumos și util.
Datorită lor, copiii din localitate au acum un teren de joacă ca la carte, cu numeroase elemente de joacă.

”După o serie de seminare și instruiri la care am participat, am reușit să obținem un grant de 3000 de dolari pentru amenajarea unui teren de joacă, de care să beneficieze copiii satului”, a explicat Daniela Angheluță, coordonatoarea de proiect.
Terenul respective este amplasat în centrul satului, chiar în preajma primăriei. Are o suprafață de circa 100 de metri pătrați, conținând și tobogane, și balansoare, și scrânciobe, și coșuri de baschet, dar și multe alte elemente, de care orice copil ar avea nevoie pentru a-și petrece timpul liber.
”Scopul nostru a fost de a evidenția implicarea femeilor în viața social-politică a comunității”, a subliniat Daniela Angheluță. Astfel, cele patru doamne din Milesti, implicându-se într-un asemenea act de voluntariat, au contribuit la realizarea unui proiect util pentru comunitate, au rezolvat o problemă stringentă, așa cum zic ele, contribuind la dezvoltarea copiilor prin joc.
Coordonatoarea de proiect susține că era nevoie de un astfel de teren în sat, pentru că cei mici chiar nu aveau unde să se distreze.
”E un teren de joacă diversificat ca elemente, unde își pot petrece timpul nu doar copiii de grădiniță, dar și cei mai mari. Este un proiect bine gândit, discutat în prealabil cu factorii de decizie din sat, apoi implementat”, a precizat Daniela Angheluță.
Proiectul ”Condiții optime pentru dezvoltarea fizică a copiilor școlari și preșcolari ai satului Milești”, implementat de cele patru doamne, a fost realizat ca parte componentă a Programului Naţional de Mentorat pentru Femei „INSPIR-O!”, program realizat de Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” cu susținerea Programului ONU ”Femeile în politică”.
Potrivit Danielei Angheluță, pentru implementarea acestui proiect s-au cheltuit, per total, circa 150 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *