Un nou oficiu al medicilor de familie. Tot la Nisporeni

Iată că și satul Bărboieni are un Oficiu al Medicilor de Familie ca la carte. Clădirea a fost construită de la zero, astfel că acum angajații instituției, dar și oamenii satului, vor avea cele mai bune condiții pentru lucru și, respectiv, pentru tratament.
Oficiul a fost deschis oficial pe 9 noiembrie, după ce, anterior, la începutul lunii octombrie, a mai fost inaugurat un Centru de sănătate în raionul Nisporeni, la Șendreni.
Construcția edificiului a fost posibilă, datorită sprijinului financiar de 1 milion 760 de mii de lei, oferit din Fondul de Dezvoltare şi Modernizare a Prestatorilor Publici de Servicii Medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).
Lucrările au durat doi ani şi jumătate.
Modernizarea condiţiilor de muncă va oferi, de acum încolo, posibilitatea angajaților – un medic de familie și două asistente medicale – să presteze servicii de calitate, la unnivel mult mai înalt. În noul sediu există o sală pentru proceduri, una pentru triaj, biroul medicului de familie, un cabinet ginecologic.
Anterior, Oficiul Medicilor de Familie din Bărboieni activa într-o clădire veche, cu două camere, fără condițiile necesare pentru o instituție medicală modernă.
Problema, în sfârșit, a fost rezolvată, astfel că cei circa 1000 de locuitori ai satului au deja acces la servicii medicale de calitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *