Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor ce pleacă

Anotimpurile sunt toarse de roata vremii încet, fără să ne lase să înțelegem că viața trece.
Conform unui studiu, cei mai fericiți oameni trăiesc în Elveția. Problema e că nu ne putem muta cu toții acolo. De aceea nu ne rămâne decât să visăm cu ochii deschiși.
Nu știu, dragii mei, dacă simțiți și voi că monotonia zilelor a devenit cam apăsătoare. Am observat că cei ce nu prea folosesc social media sunt mai fericiți. O parte dintre ceilalți își creează online o viață perfectă, o viață ce nu rezonează deloc cu realitatea.
Dacă ești cu adevărat fericit, nu e nevoie să faci paradă pe facebook. Trăiește-ți povestea și nu încerca să demonstrezi altora că totul e bine.
Nu trăim pe vremea lui Pazvante Vodă, când ne păsa mai mult de ce va zice lumea decât de ce vrem cu adevărat. Cred că vă amintiți versurile: ,,Atâtea le-am făcut de dragul lumii, de gura ei atâtea le-am tăcut, că m-am temut să nu mă certe unii, să nu m-acuze alţii m-am temut”.
E greu să alegi să fii tu însuți și nu o marionetă în mâinile lumii. Mai ales, că am trecut de la războiul de țesut la masa negocierii.
”Povestea s-a născut demult, în mintea unui tânăr hotărât să pornească în căutarea unei comori. La început, a decis că nu vrea să spună nimănui despre visul său, căci se gândea că cei apropiaţi îl vor lua în râs.
După o perioadă de frământări, tânărul şi-a spus: ”Acesta este visul meu şi voi pleca în căutarea comorii”. Şi-a anunţat familia şi prietenii, care nu au fost prea încântaţi şi au încercat să-l opresacă, spunându-i că visează cai verzi pe pereţi.
Dar el era hotărât şi dus a fost. A trecut o săptămână, două… După trei luni, a început să se întrebe pentru prima oara dacă visul lui nu-l costă prea mult. Dar nu s-a oprit. A întâlnit în drumul său un alt tânăr, care avea acelaşi vis.
Acum totul îi părea mai simplu, avea cu cine să vorbească despre comoară, iar timpul parcă trecea mai repede.
A mai trecut un an, proviziile pe care le-au avut s-au terminat. Şi-au dat seama că vor muri de foame. Primul tânar a spus ca va merge mai departe, chiar dacă va trebui să lucreze cu ziua ca să-şi poată susţine cheltuielile pentru călătorie. Al doilea a hotărât să se întoarcă, pentru că şi-a dat seama că visul lui nu mai este de actualitate.
Tânarul care era hotărât să-şi urmeze visul asta a şi făcut: a lucrat cu ziua şi astfel a mai înaintat către comoara lui.
Într-o zi, după ce şi-a încasat banii şi când tocmai se pregătea să iasă pe uşă, il opreşte bătrânul pentru care lucrase şi îi spuse: „Ştii, am avut şi eu visul acesta de a găsi comoara, dar am renunţat. Acum sunt prea bătrân”.
Tânărul, bucuros, îi răspunse: „Hai cu mine, încă mai poţi! Dacă mă uit mai bine la tine, nu eşti chiar atât de bătrân”.
„Nu cred că mai pot”, zise
bătrânul. „Mi-am găsit locul meu de ceva timp aici. Trăiesc şi zile bune, dar şi zile rele. Uneori, când mă plictisesc, mă gândesc la comoară şi mă întreb cum ar fi arătat când aş fi descoperit-o şi cât de fericit aş fi fost. Dar îmi trece repede, căci mă iau cu problemele cotidiene şi-mi dau seama că visul acesta nu a fost pentru mine”.
„De unde ştii, dacă nu ai încercat?”,
 se auzi o voce de departe.
Era tânărul ce-l ascultase şi care şi-a dat seama că, deşi ar vrea să îl ajute pe bătrân, nu avea cum să-l convingă că merită să mergi până la capăt, dacă ai un vis.
În fiecare dintre noi se află aceste personaje: unii visează şi doar atât, alţii visează şi acţioneaze o perioadă, poate pentru că nu sunt dispuşi să facă şi sacrificii sau poate este prea greu. Dar prea puţini decid să-şi urmeze visul până la capăt.
Trei ani i-au luat tânărului să-şi găsească comoara, dar a meritat.
Te întrebi acum care este comoara ta? Că tu nu ştii la ce eşti bun, că tu nu ştii să faci altceva decât ceea ce faci acum şi oricum nu-ţi mai place.
Cu toţii am primit o comoară atunci când ne-am născut – VIAŢA. Ce ai decis să faci cu comoara ta?
Destinul nu este o chestiune de şansă, este o chestiune de alegere, nu e un lucru care trebuie aşteptat, ci trebuie realizat.
Morala: Omul rău e ca un cărbune: dacă nu te arde, te înnegreşte. Evaluează-ți succesul în conformitate cu jertfele pe care le-ai făcut pentru el. La buciumul viţei trei vlăstari cresc: unul al sănătăţii, altul al veseliei şi altul al turbării.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *